ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Telegram-канал Nexta розслідуватиме злочини режиму Лукашенка

15.03.2021, 10:25
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Опозиційний телеграм-канал Nexta більше не координуватиме акцій протестів у Білорусі, а зосередиться на розслідуваннях злочинів режиму Олександра Лукашенка.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle розповів засновник проєкту Степан Путило, повідомляє Укрінформ.

Путило зазначив, що його команда не планувала випускати фільм-розслідування про майно та зловживання Лукашенка під час весняних протестів. Однак тепер найближчими тижнями очікується продовження.

“Ми змінили тактику. Ми більше не допомагаємо людям координувати протести. У серпні через блокування інтернету вони попросили нас допомогти трохи скоординувати їхні дії, розповісти, де хто збирається. Зараз ми відійшли від цього, тому що люди самоорганізовуються”, – розповів Путило.

Нагадаємо, 8 березня білоруський журналіст Степан Путило та команда Telegram-каналу Nexta випустили на ютубі фільм-розслідування про майно Олександра Лукашенка під назвою “Лукашенко. Золоте дно”.

Як повідомляв ІМІ, 16 листопада 2020 року Білорусь передала польській стороні ноту з вимогою видати в найкоротші строки засновників телеграм-каналу “Нехта” Степана Путила і Романа Протасевича. 

5 листопада 2020 року Слідчий комітет Білорусі звинуватив засновника телеграм-каналів Nexta і Nexta Live Степана Путила та колишнього головного редактора телеграм-каналів Романа Протасевича в організації масових заворушень у країні. 

20 жовтня 2020 року суд Центрального району Мінська визнав телеграм-канал Nexta Live і логотип Nexta екстремістськими матеріалами. 

Телеграм-канал Nexta Live, що висвітлює протести в Білорусі, змінив назву на “Нехта-Live” після того, як суд Мінська визнав його логотип “екстремістським матеріалом”.

Раніше МВС Білорусі відкрило провадження проти засновника опозиційних телеграм-каналів Nехта і Nехта Live Степана Путила та оголосило його в розшук. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Путилу закидають організацію масових заворушень.

У серпні 2020 року МВС Росії оголосило в розшук Степана Путила, засновника Telegram-каналу Nexta.

Телеграм-канал Nexta Live став головним джерелом інформації про протести в Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!