ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби заборонили в Афганістані мовлення Радіо Свободи та Голосу Америки

01.12.2022, 15:22
Фото - AP
Фото - AP

Таліби заборонили в Афганістані трансляцію місцевої служби Радіо Свобода (Radio Azadi) та Голос Америки, посилаючись на скарги щодо контенту. Про це повідомляє RFE/RL's Radio Azadi. 

Представник міністерства інформації руху “Талібан” Абдул Хаммад повідомив у Twitter 1 грудня, що трансляція Радіо Азаді була припинена в 13 містах. 

Голос Америки повідомив, що його трансляції також були припинені. Хаммад сказав, що цей крок був зроблений “через недотримання журналістських стандартів і одностороннє мовлення”. 

Радіо Свобода та Голос Америки є незалежними медіа. З моменту захоплення влади рухом “Талібан” у серпні 2021 року таліби обмежили незалежні ЗМІ, незважаючи на обіцянки більш поміркованого правління.

Як повідомляв ІМІ, після захоплення талібами влади сотні журналістів просили у світу допомоги в захисті свободи преси в Афганістані. Також журналісти звернулися до ООН, міжнародної спільноти, правозахисних організацій та платформ підтримки ЗМІ з проханням урятувати їх від талібів.

24 серпня 2021 року міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" заявила, що рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані, неофіційно встановлює суворі обмеження для ЗМІ, хоча публічно таліби пообіцяли захищати журналістів і поважати свободу преси.

Liked the article?
Help us be even more cool!