ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби заборонили проводити в Афганістані акції протесту

09.09.2021, 11:13
Фото – AFP
Фото – AFP

Радикальний рух “Талібан” заборонив проведення акцій протесту в Афганістані. Афганців закликали уникати демонстрацій до ухвалення відповідних законів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Afghanistan Times

“Талібан заборонив усі протести та просить людей уникати зборів і демонстрацій у країні, доки законодавство щодо акцій протесту не буде оновлене і буде поважатися урядом талібів та народом”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у вересні в Кабулі (Афганістан) бойовики руху “Талібан” пострілами розігнали протестувальників біля посольства Пакистану та заарештували кількох афганських журналістів, які висвітлювали демонстрацію.

“Талібан” запровадив жорсткі обмеження для жінок, які бажають відвідувати вищі навчальні заклади. Зокрема, жінкам дозволено відвідувати приватні університети лише в нікабі (головний убір, що приховує обличчя і залишає лише вузький проріз для очей), а заняття для них мають проходити в окремому приміщенні. 

2 вересня в Афганістані близько трьох десятків жінок у місті Герат вийшли на протест, вимагаючи від нового керівництва “Талібану” збереження поступу у сфері прав жінок, досягнутого в країні після повалення режиму угруповання 20 років тому.

25 серпня представник талібів Забіхулла Муджахід попередив афганських жінок, що для них поки буде безпечніше залишатися вдома. За його словами, пильність слід зберігати доти, доки правильно поводитися з жінками не навчать рядових членів “Талібану”.

Liked the article?
Help us be even more cool!