ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби зобов'язали жінок носити у вишах нікаб

06.09.2021, 11:11
Фото – DW
Фото – DW

Ісламістський радикальний рух “Талібан”, який захопив владу в Афганістані, запроваджує жорсткі обмеження для жінок, які бажають відвідувати вищі навчальні заклади, повідомляє DW

У довгому переліку правил, складеному відомством талібів з питань вищої освіти, вказується, що жінкам дозволено відвідувати приватні університети лише в нікабі (головний убір, що приховує обличчя і залишає лише вузький проріз для очей), а заняття для них мають проходити в окремому приміщенні. Якщо це неможливо, то між жіночою та чоловічою частинами аудиторії повинна бути завіса, наводить уривки з цього документа 5 вересня агенція AFP.

Пропонується, що викладати студенткам може тільки жінка або, якщо це неможливо, "літній чоловік з хорошим характером".

Як повідомляв ІМІ, 2 вересня в Афганістані близько трьох десятків жінок у місті Герат вийшли на протест, вимагаючи від нового керівництва “Талібану” збереження поступу у сфері прав жінок, досягнутого в країні після повалення режиму угруповання 20 років тому.

1 вересня представник “Талібану” Шир Мохаммад Аббас Станекзай заявив, що в новому уряді Афганістану, який формують бойовики “Талібану”, не буде жодної жінки, яка б очолила певне міністерство.

Представники “Талібану” у своїх перших заявах після приходу до влади запевняли, що поважатимуть права жінок та свободу ЗМІ, а також не вдаватимуться до помсти в захопленому Афганістані.

25 серпня представник талібів Забіхулла Муджахід попередив афганських жінок, що для них поки буде безпечніше залишатися вдома. За його словами, пильність слід зберігати доти, доки правильно поводитися з жінками не навчать рядових членів “Талібану”. 

Також “Талібан” повідомив, що не керуватиме Афганістаном за демократичними законами, натомість обрав закони шаріату.

У 90-х роках, коли таліби були при владі в Афганістані, жінок суттєво обмежували в правах. Вони не могли навчатися та виходити з дому без супроводу чоловіків і мали носити бурки – одяг, що повністю закриває тіло.

Liked the article?
Help us be even more cool!