ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Таліби вважають, що жінкам не місце в уряді, бо їхнє завдання – народжувати дітей

13.09.2021, 10:15
Фото – AFP
Фото – AFP

Речник ісламістського руху “Талібан” Саєд Зекрулла Хашим заявив, що жінки не мають бути міністрами, оскільки їхнє завдання – народжувати та виховувати дітей.

Про це він сказав в інтерв’ю на телеканалі TOLO News, повідомляє ZMINA.

“Жінка не може бути міністром. Це ніби покласти їй на шию щось, що вона не може нести. Необов’язково, щоб жінки були в уряді: вони повинні народжувати. Жінки, які протестують, не можуть представляти всіх жінок Афганістану”, – сказав Хашимі.

Ведучий уточнив, чому жінки не можуть бути в уряді, якщо вони є половиною суспільства. На що речник заперечив, адже, на його думку, журналіст неправильно використав поняття.

“Яка половина? Це означає, що ви тримаєте їх в уряді й більше нічого, якщо порушуєте їхні права, це не проблема”, – відповів Хашимі.

Також речник талібів назвав попередній уряд в Афганістані маріонетковим і зазначив, що тоді в уряді була проституція. На що ведучий сказав, що не можна звинувачувати всіх афганських жінок у проституції.

“Я не маю на увазі всіх афганських жінок. Але чотири жінки, які протестують на вулицях, – вони не представляють жінок Афганістану. Жінки Афганістану – це ті, хто народжують народ Афганістану та виховують в ісламській етиці”, – заявив Хашимі.

Як повідомляв ІМІ, у вересні в Кабулі (Афганістан) бойовики руху “Талібан” пострілами розігнали протестувальників біля посольства Пакистану та заарештували кількох афганських журналістів, які висвітлювали демонстрацію.

“Талібан” запровадив жорсткі обмеження для жінок, які бажають відвідувати вищі навчальні заклади. Зокрема, жінкам дозволено відвідувати приватні університети лише в нікабі (головний убір, що приховує обличчя і залишає лише вузький проріз для очей), а заняття для них мають проходити в окремому приміщенні. 

2 вересня в Афганістані близько трьох десятків жінок у місті Герат вийшли на протест, вимагаючи від нового керівництва “Талібану” збереження поступу у сфері прав жінок, досягнутого в країні після повалення режиму угруповання 20 років тому.

25 серпня представник талібів Забіхулла Муджахід попередив афганських жінок, що для них поки буде безпечніше залишатися вдома. За його словами, пильність слід зберігати доти, доки правильно поводитися з жінками не навчать рядових членів “Талібану”.

Liked the article?
Help us be even more cool!