ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Симоньян запросила журналістів "каналів Медведчука" працювати на RT

04.02.2021, 17:40
Фото – Евгения Новоженина / Reuters / rbc.ru
Фото – Евгения Новоженина / Reuters / rbc.ru

Головна редакторка російського телеканалу RT (російської фінансованої державою телекомпанії, раніше відомої як Russia Today) Маргарита Симоньян запропонувала роботу журналістам українських телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZiK, проти яких в Україні запровадили санкції на п'ять років, повідомляє Радіо Свобода.

“Пропоную роботу співробітникам українських телеканалів, які щойно закрив демократ Зеленський”, – написала Симоньян у твіттері.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

3 лютого США підтримали санкції України з протидії впливу Росії.

3 лютого низка громадських організацій та представників експертної спільноти пояснили, що санкції проти телеканалів “групи Медведчука” – “112 Україна”, NewsOne і ZIK – не загрожують свободі слова, адже ці канали є інструментами іноземного впливу та становлять системну загрозу інформаційній безпеці України.

3 лютого Міжнародна і Європейська федерації журналістів засудили санкції, запроваджені в Україні проти телеканалів, пов’язаних з народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Liked the article?
Help us be even more cool!