ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сущенку повідомили про смерть батька

06.03.2018, 11:54
Фото - Укрінформ

Незаконно затриманому в РФ кореспонденту Укрінформу Роману Сущенку повідомили про смерть його батька. Про це 5 березня адвокат Сущенка Марк Фейгін повідомив Укрінформу.

“Сьогодні у мого підзахисного Сущенка був український консул Геннадій Брескаленко. Він повідомив йому про смерть батька. Про реакцію Романа поки не знаю. Постараюся зробити все, щоб потрапити до нього цього тижня”, - сказав Фейгін.

При цьому він уточнив, що не впевнений в тому, що зможе потрапити до Сущенка цього тижня. Оскільки робочих днів через свято 8 Березня мало, і вже в середу буде короткий день.

“Взагалі, згідно з жеребкуванням, відвідини підзахисного у мене тільки 19 березня. Але я постараюся помінятися на більш ранній термін”, - додав адвокат.

Нагадаємо, Володимир Сущенко помер 2 березня на 79-му році життя. Того дня Фейгін відвідував свого підзахисного, але не наважився сказати йому про смерть батька. “Помер батько Романа Сущенка, сьогодні вранці. Бачив щойно Романа в тюрмі. Та не сказав йому. Так що не знає він, що батька більше немає”, - написав тоді захисник.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

27 листопада 2017 року Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку до 30 січня 2018 року.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.ф

Liked the article?
Help us be even more cool!