ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суддя у справі "Кременчуцького Телеграфу" взяв самовідвід

06.04.2012, 05:45
Головуючий у цивільній справі стосовно газети “Кременчуцький Телеграф”, редакція якої заявила про замах на свободу слова, суддя Автозаводського суду Кременчука Анатолій Середа взяв самовідвід. Таке рішення Середа озвучив сьогодні на попередньому засіданні суду, написала у своїй статті на сайті “Репортер” журналіст Юлія Билина.

Однак Анатолій Середа до попереднього слухання на прохання позивача наклав арешт на майно редакції – будівлі, де зараз розташовані редакції «Кременчуцького Телеграфу» та «Приватної газети».

Водночас суддя відмовив позивачу у припиненні випуску газет «Кременчуцький Телеграф» та «Приватна газета».

На попереднє засідання суду ні позивач Олександр Хуторний, ні відповідач не з’явилися. Інтереси обох представляли місцеві адвокати. Інтереси редакції «Кременчуцького Телеграфу» та компаній, причетних до видавництва газети, представляв адвокат Костянтин Чернявський. Позивача представляв адвокат Сергій Маслєнніков, який пояснив пресі, що його підзахисний не з’явився в судове засідання через хворобу.
Розгляд цивільної справи по суті так і не відбувся. “Роз’яснивши сторонам права, суддя Анатолій Середа поцікавився, чи немає у них відводів складу суду. Відводів не було. Тоді суддя заявив, що він бере відвод сам собі, бо протягом 2010-2011 років газета «Кременчуцький Телеграф» неодноразово писала про нього. І з цими публікаціями суддя не в усьому був згоден. Тож вирішив відмовитися від цієї справи, аби не бути упередженим”, - написала Юлія Билина.

Пізніше Сергій Маслєнніков на питання журналістів, чому Хуторний не заявляв про свої права останні 7 років, відповів, що, певно, його підзахисний не мав достатніх юридичних знань, щоб захистити свої права. Крім того, в 2005 році невідомі його побили і він довго відновлював своє здоров’я.

Журналісти поцікавилися у Маслєннікова щодо суми в 4 мільойни гривень, які вимагає Хуторний із редакції. З’ясувалось, що за попередніми підрахунками самого позивача, приблизно таким є дохід від випуску двох газет за минулий рік.

Нагадаємо, 6 квітня 2012 року відбулося попереднє слухання у справі за цивільним позовом Олександра Хуторного, одного із бізнес-партнерів нинішнього керівника та власника видавничого дому, що випускає такі газети як «Кременчуцький Телеграф» та «Приватна газета» Сергія Кулясова.

Олександр Хуторний заявив авторські права на ці дві газети, назвавши їх власними «творами» та вимагає сплатити йому 4 мільйона гривень як автору брендів.

В якості забезпечення позову Хуторний вимагав накласти арешт на майно редакцій, а також заборонити вихід у свій газет «Кременчуцький Телеграф» та «Приватна газета».

Напередодні судового слухання головний редактор «Кременчуцького Телеграфу» Сергій Кулясов поширив заяву про порушення законодавства про свободу слова і просив колег-журналістів широко висвітлювати судовий процес.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!