ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд звільнив від відповідальності обвинуваченого в погрозах журналістці Інні Білецькій

08.02.2024, 16:45
Ганна Калаур
Андрій Бузинарський, обвинувачений у погрозах життю журналістки Інни Білецької. Скриншот з відео Інни Білецької
Андрій Бузинарський, обвинувачений у погрозах життю журналістки Інни Білецької. Скриншот з відео Інни Білецької

Рівненський міський суд звільнив від кримінальної відповідальності Андрія Бузинарського, обвинуваченого в погрозах життю журналістки Інни Білецької. Також суд закрив кримінальне провадження в справі, а прокуратура проти цього не заперечувала.  

Як повідомляє регіональна представниця ІМІ, таку ухвалу Рівненський міський суд виніс 10 січня 2024 року. 

В ухвалі зазначено, що Андрій Бузинарський подав клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності та закриття провадження в справі у зв’язку із закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності. 

“Прокурор не заперечував щодо закриття провадження у зв'язку із закінченням строків давності”, – йдеться в ухвалі. 

Інна Білецька повідомила про закриття справи у своєму Facebook, згадавши погрози Бузинарського. “Каже, що дасть пару доларів хлопцям, і мене вб'ють. Питає, чи є діти, і називає їх сиротами, а мене трупом”, – пригадала журналістка. 

“Погрожуйте, на здоров'я. Бухайте, обдовбуйтесь і при можливості торгуйте наркотою. А потім трохи потягніть і відправте татка порішати”, – написала Білецька про закриття справи.

ІМІ звернувся по коментарі до Рівненської обласної прокуратури, щоб отримати пояснення, чому прокуратура не була проти закриття кримінального провадження і чому закінчилися строки розгляду кримінального провадження. 

Як повідомляв ІМІ, 11 серпня 2018 року син впливового на той час політика і соратника Віктора Медведчука Михайла Бузинарського Андрій Бузинарський погрожував фізичною розправою журналістці та продюсерці телерадіокомпанії “UA:Рівне” Інні Білецькій, яка здійснювала відеофіксацію вчиненого ним ДТП у стані сп'яніння. Журналістці він сказав таке: “Ти будеш як мінімум трупом, а як максимум – інвалідом. У тебе є діти?”

Поліція за фактом погроз відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).  Андрію Бузинарському загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Згодом слідчий, який працював над справою, помер. Фактично відтоді й до червня 2021 року справа не рухалась.

Через понад три роки після відкриття провадження ІМІ з’ясував, що поліція і прокуратура стверджують протилежне і перекладають відповідальність за затягування справи одна на одну. Також кримінальне провадження про погрозу вбивством журналістці звелося до “дрібного хуліганства”. 

У вересня 2022 року Рівненська окружна прокуратура повідомила Андрію Бузинарському про підозру насильством журналістці, водночас тривали розшуки підозрюваного, який переховувався від слідства. Згодом Бузинарського затримали й помістили до слідчого ізолятора. У жовтні 2022 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт.

Під час розгляду кримінальної справи в суді Андрій Бузинарський вступив до Національної гвардії.

Liked the article?
Help us be even more cool!