ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав поліцію відкрити справу через повернення "Укрпоштою" коштів передплатникам "Експресу"

22.01.2018, 15:36

Галицький районний суд міста Львова розглянув скаргу директора ТОВ “Експрес Медіа сХаб” Андрія Вея про бездіяльність органу досудового розслідування щодо невнесення відомостей про вчинення кримінального порушення до ЄРДР і зобов’язав посадових осіб Галицького відділу поліції внести відомості за заявою до ЄРДР і розпочати кримінальне провадження, повідомляє “Експрес”.

“29 грудня 2017 року ми подали заяву поліції про вчинення кримінального правопорушення службовими особами "Укрпошти” - незаконне повернення коштів передплатникам. Згідно з вимогами КПК, слідчий, прокурор зобов’язаний невідкладно внести відповідні відомості до ЄРДР та розпочати розслідування. Однак цього не зробив. Утім суддя вважає, що обставини, викладені нами у заяві, є такими, що свідчать про можливе вчинення особами кримінального правопорушення.

Невнесення відомостей до ЄРДР суд визнав неправомірним. А відтак зобов’язав посадових осіб Галицького ВП внести відомості за нашою заявою до ЄРДР і розпочати кримінальне провадження за нашою заявою щодо неправомірних дій керівництва Укрпошти”, - пояснив Андрій Вей.  

Редакція видання нагадала, що минулого тижня Центр обробки преси “Укрпошти” знову відмовився прийняти газети “Експрес” для передплатників.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня 2017 року редакція газети “Експрес” заявила, що державне підприємство “Укрпошта” блокує поширення газети всупереч чинному договору.

Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади “Укрпошти” Михайло Василенко повідомив, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги, а також не уклала Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 році.

4 січня 2018 року у Львові під стінами Львівської облдержадміністрації відбулася акціяжурналістів газети “Експрес” під назвою “Червона картка для Гройсмана”. Редакція організувала акцію “через блокування розповсюдження їх видання “Укрпоштою”.

4 січня 2018 року Генеральний директор ПАТ “Укрпошта” Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети “Експрес” господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ “Експрес медіа сХаб” умов договору розповсюдження періодичних видань. “Укрпошта” через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

11 січня у Львові працівники газети “Експрес” вдруге пікетували під стінами будівлі Львівської облдержадміністрації: принесли тисячі примірників газети, які не потрапили до передплатників.

16 січня ПАТ “Укрпошта” заявило про зрив нового етапу переговорів з видавцем львівської газети “Експрес”, що розповсюджувалася з вкладеними “незадекларованими шпальтами”. Національний оператор зв’язку звинувачує “Експрес медіа сХаб” у побитті свого юриста.

Liked the article?
Help us be even more cool!