ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "Експресу" звели під Львівською ОДА барикаду з газет

05.01.2018, 11:14
Фото - "День"

У Львові 4 січня під стінами Львівської облдержадміністрації відбулася акція журналістів газети “Експрес” під назвою “Червона картка для Гройсмана”. Редакція організувала акцію “через блокування розповсюдження їх видання “Укрпоштою”, повідомляє “День”.

Кілька десятків журналістів, а також читачів газети вимагали негайного розблокування газети, а також покарання винних у цьому осіб. Вони вигукували: “Свобода слова понад усе!”, “Стоп блокаді!”, “Експрес” не для влади, а для людей!”.

Крім того, під будівлю ЛОДА почали звозити свіжий номер газети, який був виготовлений, але “Укрпошта” відмовилися розповсюджувати. Уже за годину навколо ЛОДА утворилася барикада в кілька десятків метрів із сотень тисяч примірників газети.

“У нас є чинний договір з підприємством “Укрпошта”, заснованим державою. Згідно з ним, ми маємо обов'язок поставляти людям газети нашої компанії. Ми справно виконуємо свої обов'язки. Але “Укрпошта” без пояснення причин раптом відмовилося виконувати свої обов'язки. Держпідприємство, держава зібрали з людей гроші, але відмовляються виконати оплачену людьми роботу, доставити їм газети. Чому? Тільки тому, що їм не подобається те, що ми пишемо. Людям подобається, а державі - ні.  Ми прийшли висловити протест: люди мають право читати ті газети, які хочуть, а не ті, які призначить держава. Ми будемо щотижня - навіть безоплатно - доставляти газету, залишати її тут, під будинком представника Президента, щоб усі побачили, яке ставлення керівництва держави до української преси, до людей, які люблять читати українською”,  - розповіли журналісти.

Фото - "День"

До протестувальників вийшов голова ЛОДА Олег Синютка. Він заявив, що підтримує журналістів і звернувся з відповідним листом до керівництва “Укрпошти”.

Тим часом читачі газети, які передплатили її, заявляють, що їм із відділень пошти приходять повідомлення, що “Укрпошта” повертає гроші за передплату.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня 2017 року редакція газети “Експрес” заявила, що державне підприємство “Укрпошта” блокує поширення газети всупереч чинному договору. У заяві зазначено, що з початку жовтня “Укрпошта” заблокувала розрахунки із видавцем газети “Експрес” – всупереч офіційному документу, у якому визнало свій борг.

“12 грудня за підписом одного із керівників “Укрпошти” М. Ростова офіційно видано лист про заборону приймати передплату на газету “Експрес” по всій країні. Ми почали отримувати дзвінки від наших читачів, яким “Укрпошта” відмовила у праві отримувати газету “Експрес”, оформивши передплату на неї. Це – пряме порушення діючого договору. 19 грудня нам повідомили, що “Укрпошта” не продовжуватиме договір на поширення газети “Експрес” у передплату, який діяв з 2004-го року. “Експрес” – чи не єдина газета в країні, якій без будь-яких підстав відмовлено у продовженні такого договору. Це – доказ вибірковості переслідування.

22 грудня керівництво “Укрпошти” заявило, що у 2018-му році не поширюватиме “Експрес” серед десятків тисяч людей, що оформили передплату на газету, – всупереч тому, що “Укрпошта” зібрала від читачів десятки мільйонів гривень за цю послугу. Це – пряме перешкоджання журналістській діяльності шляхом штучного обмеження поширення газети”, – йдеться в заяві.

Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади “Укрпошти” Михайло Василенко повідомив, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги, а також не уклала Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!