ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція "Експресу" вдруге протестувала під Львівською ОДА

12.01.2018, 10:56
Фото - Галина Терещук, Радіо Свобода

У Львові 11 січня працівники газети “Експрес” принесли під стіни будівлі Львівської облдержадміністрації тисячі примірників газети, які не потрапили до передплатників, повідомляє Радіо Свобода.

У редакції заявляють, що львівська філія “Укрпошти” відмовилася прийняти тираж газети і доставити його до передплатників.

“З боку газети “Експрес” немає жодних перешкод для того, щоб співпраця з поштою продовжилась… Запропонували нам підписати новий договір, і ми узгодили всі деталі, прийшли на підписання, а керівник від “Укрпошти” заявив у стінах обладміністрації, що йому заборонили цей договір підписувати, цей типовий договір і з узгодженими змінами. Ми далі готові його підписати. Пошта створює все нові перешкоди”, – пояснив голова редакційної ради Ігор Починок.

Акція протесту пройшла під назвою “Запитання до Петра Порошенка”. Її учасники написали головну обіцянку президента на папері – гарантувати свободу слова в країні і скандували “брехня”.

Працівники газети вже вдруге прийшли під будівлю обласної влади. На початку січня, як повідомили у газеті, з філією “Укрпошти” домовилися про вирішення проблеми щодо розповсюдження газети.

Проте, за словами Ігоря Починка, 10 січня пошта відмовилась приймати черговий номер газети, тому колектив видання вийшов на протест.

У свою чергу, 10 січня “Укрпошта” заявила про готовність “підписати стандартний договір із продажу (передплати) й доставки періодичних друкованих видань, без дискримінаційних положень стосовно національного оператора поштового зв’язку”.

“Укрпошта” стверджує, що у зв’язку з відсутністю договору про розповсюдження періодичних видань за передплатою у 2018 році з видавництвом “Експрес медіа сХаб” зібрані кошти відправили передплатникам, а без договору у січні-лютому газети не розповсюджуватимуться.

Можливість поновити розповсюдження видання “Експрес” отримає винятково за умови підписання стандартного договору не пізніше 19 січня 2018 року, наголосили в “Укрпошті”.

Проте працівники видання “Експрес” заявили про маніпуляції і політичний тиск на газету.

“На сайті “Укрпошти” з’явився зразок типового договору, який начебто підписали 1700 видавців. Ми звірили текст, який нам був наданий, із оприлюдненим текстом… там немає жодного спільного речення. Пошта маніпулює, і це рішення не самостійне керівництва “Укрпошти”, а йде політичний тиск на газету”, – сказав Починок.

Працівники видання обіцяють продовжувати свої акції і всі газети, які не доставлятиме “Укрпошта” передплатникам, привозити до будівлі ОДА.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня 2017 року редакція газети “Експрес” заявила, що державне підприємство “Укрпошта” блокує поширення газети всупереч чинному договору.

Директор з комунікацій та взаємодії з органами державної влади “Укрпошти” Михайло Василенко повідомив, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги, а також не уклала Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 році.

4 січня 2018 року у Львові під стінами Львівської облдержадміністрації відбулася акція журналістів газети “Експрес” під назвою “Червона картка для Гройсмана”. Редакція організувала акцію “через блокування розповсюдження їх видання “Укрпоштою”.

4 січня 2018 року Генеральний директор ПАТ “Укрпошта” Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети “Експрес” господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ “Експрес медіа сХаб” умов договору розповсюдження періодичних видань. “Укрпошта” через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Liked the article?
Help us be even more cool!