ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд зобов'язав операторів розблокувати сайт "Главкома"

13.04.2021, 10:50
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

12 квітня Печерський районний суд Києва скасував арешт майнових прав інтелектуальної власності сайту glavcom.ua. Про це повідомляє “Главком” із посиланням на ухвалу, яка не підлягає оскарженню.

Суд зобов’язав відкрити доступ громадянам України до сайту glavcom.ua усіх мобільних операторів та провайдерів.

Як повідомляв ІМІ, 25 березня стало відомо, що 18 лютого Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, яким наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності доменних імен 12 видань, зокрема “Апострофа”, “Главкома”, “Голосу” та інших ЗМІ, і зобов'язав мобільних операторів та інтернет-провайдерів закрити доступ до сайтів цих ЗМІ. Суд ухвалив таке рішення за клопотанням адвоката колишнього керівника “Спецтехноекспорту” Павла Барбула.

Окремі провайдери та оператори вже заблокували доступ до їхніх сайтів. Блокування відбувається попри те, що 10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський зазначив безпідставність претензій Павла Барбула, який назвав опубліковану сайтами інформацію про нього “конфіденційною”. Цього ж дня слідчий ухвалив рішення про закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Видання “Главком” та “Апостроф” подали клопотання до Печерського районного суду Києва про скасування арешту права інтелектуальної власності на домен.

Liked the article?
Help us be even more cool!