ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Главком" та "Апостроф" просять суд скасувати арешт на домен

26.03.2021, 13:00
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Видання “Главком” подало клопотання до Печерського районного суду Києва про скасування арешту права інтелектуальної власності на домен після того, як низка провайдерів на виконання рішення суду закрила доступ до сайту видання. 

Про це “Детектору медіа” повідомив шеф-редактор “Главкома” Віктор Шлінчак.

“Ми вже подали клопотання про скасування арешту майна (права інтелектуальної власності) на домен”, – зазначив Шлінчак.

Також клопотання подало інтернет-видання "Апостроф", у якому просить скасувати арешт майна (інтелектуальної власності) заблокованого домену apostrophe.ua.

"Відповідне клопотання було подано адвокатами інтернет-видання 25 березня. Клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя не пізніше трьох днів після його надходження до суду", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 25 березня стало відомо, що 18 лютого Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, яким наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності доменних імен 12 видань, зокрема “Апострофа”, “Главкома”, “Голосу” та інших ЗМІ, і зобов'язав мобільних операторів та інтернет-провайдерів закрити доступ до сайтів цих ЗМІ. Суд ухвалив таке рішення за клопотанням адвоката колишнього керівника “Спецтехноекспорту” Павла Барбула.

Окремі провайдери та оператори вже заблокували доступ до їхніх сайтів. Блокування відбувається попри те, що 10 березня старший слідчий Печерського управління поліції Василь Поплавський зазначив безпідставність претензій Павла Барбула, який назвав опубліковану сайтами інформацію про нього “конфіденційною”. Цього ж дня слідчий ухвалив рішення про закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Liked the article?
Help us be even more cool!