ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд залучив Американське агентство глобальних медіа на бік "Схем" у справі за позовом Богдана

13.11.2019, 11:26
Фото із сайту 24tv.ua
Фото із сайту 24tv.ua

12 листопада суддя Шевченківського районного суду Києва Ірина Фролова задовольнила клопотання адвоката ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” і залучила третьою особою на боці відповідачів у позові голови Офісу Президента Андрія Богдана проти “Схем” Американське агентство глобальних медіа (U.S. Agency of Global Media), повідомляє Радіо Свобода.

Адвокат ПАТ “НСТУ” Олександр Погас аргументував необхідність залучення агенції тим, що, відповідно до умов ліцензійного договору, саме U.S. Agency of Global Media є повністю відповідальним за зміст програми “Схеми”.

“Відповідно до умов ліцензійного договору, саме Американське агентство глобальних медіа несе повну відповідальність за зміст передачі “Схеми: корупція в деталях”, вступає в переговори та врегульовує всі спірні питання з будь-якою особою, що пред’явить до ПАТ “НСТУ” претензії або позови у зв’язку з реалізацією останнім прав, передбачених цим ліцензійним договором, або у випадку неможливості врегулювання спірних питань шляхом переговорів, є належним відповідачем за будь-якою судовою справою, що її може бути порушено за позовом будь-якої особи у зв'язку з реалізацією ПАТ “НСТУ” своїх прав за цим ліцензійним договором”, – йшлося в заяві ПАТ “НСТУ”.

U.S. Agency of Global Media – американська агенція, яка координує мовлення США на інші країни світу. До складу Американської агенції з глобальних медіа входять п’ять мереж: Голос Америки (Voice of America, VOA), Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (Radio Free Europe / Radio Liberty, RFE / RL), Офіс телерадіомовлення Куби (Television and Radio Martí), Радіо Вільна Азія (Radio Free Asia, RFA) та Близькосхідна телерадіомовна мережа (Middle East Broadcasting Networks, MBN).

Нагадаємо, 1 жовтня в межах підготовчого засідання суддя відхилила клопотання адвокатів журналістів “Схем”, в якому ті просили суд в установленому законом порядку витребувати докази про перельоти Андрія Богдана в Росію та в напрямку Білорусі, які журналісти отримали від своїх джерел на умовах конфіденційності та оприлюднили у своїй програмі.

Зі свого боку журналісти вважають, що відмова судді Ірини Фролової в надсиланні запитів в офіційні органи України та Росії створює перешкоди у встановленні істини в межах судового процесу та є надуманою.

Як повідомляв ІМІ, 20 серпня очільник Офісу президента Андрій Богдан подав позов проти журналістів програми “Схеми” (Седлецької Н., Савчука М., Єгошиної В.) і НСТУ про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан через суд просить, щоб журналісти програми “Схеми” і НСТУ спростували недостовірну інформацію, зокрема про те, що у 2018 – на початку 2019 року він перетинав білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів, а починаючи з 2014 року нібито шість разів перетинав російський кордон і в аеропорту “Внуково” зафіксовано три його злети та три вильоти. 

Шевченківський райсуд Києва відкрив провадження за цим позовом та призначив підготовче засідання на 19 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!