ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд заарештував одного з підозрюваних у нападі на фотокореспондента "Букв"

18.08.2021, 13:23
Олександр Кужельний. Фото: Інститут масової інформації
Олександр Кужельний. Фото: Інститут масової інформації

Печерський районний суд Києва заарештував на 60 діб Микиту Губського, одного з підозрюваних у нападі на фотокореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури в коментарі "Українській правді".

Фото: Суспільне

Судове засідання щодо іншого підозрюваного ще триває. Для нього прокуратура просить цілодобовий домашній арешт.

За даними "Суспільного", адвокат Губського Едуард Вербінець просив про запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Вербінець зазначив, що в "пацана тестостерон вдарив, і тому так зробив…". Підозрюваний Губський стверджує, що не має стосунку до "Нацкорпусу". На суді сказав, що є фанатом футбольного клубу "Карпати": "Вибачився, тому що зрозумів, що вчинив злочин, за який я готовий відповісти", цитують журналісти підозрюваного.

Обрання запобіжного заходу другому ймовірному нападнику – Антону Голощапову, 2004 року народження, – проходитиме в закритому режимі. Таке рішення ухвалив суд, розглянувши клопотання захисту. Однак на засіданні запевнили, що пресу на оголошення рішення допустять.

Фото: Суспільне

Разом з підозрюваним на засіданні присутній законний представник служби в справах дітей. Голощапов є уродженцем Львова, й у Києві він подавав документи до вишу.

Як повідомляв ІМІ, у суботу, 14 серпня, у центрі Києва невідомі побили фотокореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного. Це трапилося після акції протесту під Офісом президента, яку висвітлював Олександр. Двом нападникам оголосили підозру за ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!