ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відмовився відпустити Ассанжа під заставу

25.03.2020, 17:18
Фото - REUTERS/Simon Dawson
Фото - REUTERS/Simon Dawson

Суд Лондона відмовився відпустити під заставу засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, незважаючи на заяви адвокатів про загрозу зараження коронавірусом в у в’язниці. Про це повідомляє НВ з посиланням на Reuters.

Суд постановив, що він повинен залишатися у в'язниці Белмарш в Лондоні, незважаючи на пандемію коронавірусу.

Як повідомляв ІМІ, 24 лютого Лондонський королівський суд Вулвіча розпочав слухання щодо екстрадиції засновника порталу Wikileaks Джуліана Ассанжа до США, де йому загрожує до 175 років позбавлення волі. 

Засновник Wikileaks Джуліан Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року, після семи років, проведених у посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін у 50 тижнів у британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу.

США домагаються екстрадиції Ассанжа за обвинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з ексаналітиком армії рядовим Челсі Меннінг у доступі до секретної інформації.

У Швеції 2010 року Ассанжа також звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Однак пізніше прокуратура країни вирішила закрити справу про зґвалтування проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа.

Журналістські і правозахисні організації, включно з Amnesty International і “Репортерами без кордонів”, вважають, що висунуті проти Ассанжа звинувачення створюють небезпечний прецедент для свободи преси.

22 лютого в Лондоні відбулась акція протесту, учасники якої вийшли з плакатами “Журналістика – це не злочин” і вимагали відмовити США у видаванні Ассанжа. За інформацією видання, серед інших у мітингу брали участь колишній міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс, один із засновників групи Pink Floyd Роджер Уотерс і відома британська модельєрка Вів'єн Вествуд.

Liked the article?
Help us be even more cool!