ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Одесі зобов’язав чоловіка, який закликав до захоплення державної влади, прочитати історичні книги

29.08.2022, 13:32

В Одесі Приморський суд зобов’язав чоловіка, який закликав до повалення конституційного ладу в Україні, прочитати дві історичні книги.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень, повідомляє ZMINA.

Суд встановив, що чоловік поширював у забороненій в Україні російській соціальній мережі “Однокласники” заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, зміни меж території України та зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Обвинувачений визнав свою провину та уклав угоду зі слідством. Зрештою його визнали винним за частиною 1 статті 110 та частиною 2 статті 109 Кримінального кодексу.

Йому призначили п'ять років позбавлення волі, проте звільнили від покарання з умовним терміном у три роки. Також чоловіка зобов’язали прочитати твори “Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до незалежності” Сергія Плохія та “Орда” Романа Іваничука.

Як повідомляв ІМІ, 4 липня 2022 року Приморський районний суд Одеси 4 липня визнав співробітника міського зоопарку винним у закликах до насильницького повалення конституційного ладу, засудив до п’яти років умовно та зобов'язав читати твори українських письменників про Голодомор та радянські репресії.

У травні 2022 року в Кропивницькому суддя зобов’язав 19-річного хлопця, який агітував за “русский мир”, вивчити гімн України, розділ з Конституції, пісню про Бандеру та вірш “Любіть Україну”.

У січні 2022 року суддя Малиновського районного суду Одеси Олександр Гарський оштрафував обвинуваченого в побитті чоловіка на 850 гривень та рекомендував прочитати роман американської письменниці Елеонор Портер “Полліанна”.

20 жовтня 2021 року суддя Малиновського районного суду Одеси Олександр Гарський зобов'язав двох чоловіків, які викрали автомагнітоли, прочитати шкільну літературу за 5-й клас. Засуджені мали прочитати “Пригоди Тома Соєра” і “Пригоди Гекльберрі Фінна” Марка Твена, “Біле Ікло” Джека Лондона і вірш Тараса Шевченка “Минають дні, минають ночі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!