ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Одесі засудив двох викрадачів до читання творів Твена, Лондона та Шевченка

25.10.2021, 17:05
Фото – fakty.com.ua
Фото – fakty.com.ua

Малиновський районний суд Одеси зобов'язав двох чоловіків, які викрали автомагнітоли, прочитати шкільну літературу за 5-й клас. 

Таке рішення суд ухвалив 20 жовтня, засудивши їх до трьох років позбавлення волі та звільнивши від відбування покарання з випробуванням строком на один рік, повідомляє Zaxid.net.

19-річний і 23-річний мешканці Одеської області скоїли злочин у Святвечір – 6 січня. Ініціатором злочину був старший чоловік: він працював на будові в Одесі, де йому не заплатили зарплату за тиждень, що і мотивувало чоловіка “дістати” гроші, щоб доїхати додому. Молодший чоловік погодився стати спільником.

Чоловіки перелізли через паркан арештмайданчика і викрали автомагнітоли з двох незачинених машин. Оскільки на вулиці було темно, один з них увімкнув ліхтарик – через його світло зловмисників помітила охорона, тож вони залишили рюкзаки з украденим та кинулися тікати. Пізніше чоловіки згадали, що в залишених рюкзаках були їхні документи, тож один з них вирішив повернутися на місце злочину. Там його затримала поліція. Згодом знайшли й другого чоловіка.

Під час судового розгляду чоловіки повністю визнали свою провину, покаялись у злочині й відшкодували збитки потерпілим, тож суддя Олександр Гарський засудив їх до трьох років позбавлення волі, але без відбування покарання з іспитовим терміном у рік. 

Також у рішенні суду зазначено, що попри вік чоловіки за рівнем свого розвитку є дітьми, які вповні не усвідомлюють, що скоїли. 

19-річний засуджений одружений і має власну дитину, але немає завершеної навіть середньої освіти, працює різноробом. Його старший колега виріс у школі-інтернаті, закінчив аграрне училище і також працював різноробом.

Засуджені мають прочитати “Пригоди Тома Соєра” і “Пригоди Гекльберрі Фінна” Марка Твена, “Біле Ікло” Джека Лондона і вірш Тараса Шевченка “Минають дні, минають ночі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!