ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Одесі рекомендував обвинуваченому у побитті прочитати "Поліанну"

06.01.2022, 10:26
Фото - tutkatamka.com.ua
Фото - tutkatamka.com.ua

Суддя Малиновського районного суду Одеси Олександр Гарський оштрафував обвинуваченого у побитті чоловіка на 850 гривень та рекомендував прочитати роман американської письменниці Елеонор Портер “Полліана”.

Про це повідомляється на сайті суду.

Чоловіка засудили за події, що сталися 23 червня 2020 року. В той день дружина 35-річного чоловіка направилась до однієї зі шкіл Одеси для влаштування дитини. Через деякий час вона зателефонувала йому та повідомила, що її автомобіль подряпала якась людина та з якою у неї на даний момент виник конфлікт. Почувши у слухавку крики сторонніх людей та крики своїх малолітніх дітей, чоловік швидко приїхав на місце події. Він побачив незнайомих йому двох чоловіків, які конфліктували з його дружиною біля її автомобіля. Одразу ж вийшовши з автомобіля, не розмовляючи ні з ким, він підійшов до одного з чоловіків та вдарив в обличчя. Незнайомий чоловік впав на землю та подряпав лікті.

Суд кваліфікував дії чоловіка за частиною 1 статтею 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Свою вину в інкримінованому йому злочині чоловік визнав.

З’ясовуючи обставини події, суд встановив, що обвинувачений застосував фізичну силу майже інстинктивно. Проте обвинувачений повідомив, що такий конфлікт можливо вирішити лише за допомогою фізичної сили, при цьому він вважає, що деяким людям можливо пояснити свою позицію лише за допомогою такої сили.

Суд “дуже критично оцінює таку поведінку обвинуваченого, вважаючи її не тільки образливою по відношенню до іншого, але й шкідливою для суспільства в цілому”. 

“Навіть при умові, що події, які були причиною виникнення конфлікту, пов’язані з неправомірними діями потерпілого (нанесення подряпини на автомобіль його дружини), не можна вважати нормальним вирішення таких дріб’язкових конфліктів за допомогою автоматичної поведінки на рівні інстинктів”, - йдеться у повідомленні.

Суд вважає, що вказане правопорушення стало можливим виключно в зв’язку з відсутністю звичайної людської культури та виховання з боку обвинуваченого. 

У зв'язку з цим суд рекомендував обвинуваченому “звернути увагу на власне відношення до життя та критично оцінивши всі наслідки скоєного, приділити увагу власному інтелектуальному розвитку у напрямку доброзичливих відносин до іншої людини” та рекомендував прочитати “Полліану”.

"Людина випромінює те, чим сповнені її розум і серце. Якщо він буде доброзичливий і чуйний, то таким незабаром стане і його ближній. Однак якщо він буде похмурий, буркотливий і прискіпливий – його ближній з лишком відплатить йому тим же!.. Якщо ви налаштовані на погане, то воно не забариться! Однак якщо ви живете з упевненістю, що на вас чекає хороше, то позитивний результат не змусить себе чекати!", - йдеться у висновках суду.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня 2021 року суддя Малиновського районного суду Одеси Олександр Гарський зобов'язав двох чоловіків, які викрали автомагнітоли, прочитати шкільну літературу за 5-й клас. Засуджені мали прочитати “Пригоди Тома Соєра” і “Пригоди Гекльберрі Фінна” Марка Твена, “Біле Ікло” Джека Лондона і вірш Тараса Шевченка “Минають дні, минають ночі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!