ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд в Одесі зобов’язав прихильника "руского міра" прочитати твори про Голодомор та радянські репресії

11.07.2022, 10:24
Фото – mi100.info
Фото – mi100.info

Приморський районний суд Одеси 4 липня визнав співробітника міського зоопарку винним у закликах до насильницького повалення конституційного ладу, засудив до п’яти років умовно та зобов'язав читати твори українських письменників про Голодомор та радянські репресії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як встановило слідство, громадянин публічно закликав та розповсюджував матеріали із закликами до вчинення умисних дій для зміни меж території або державного кордону України. Зокрема, він опублікував у соцмережі “Однокласники” допис такого змісту: “Одесо, вставай! Повалімо гідру київської нацистської влади наркоманів!.. Одеса – це Новоросія!.. російський солдате, Одеса чекає і молиться за тебе”. Текст супроводжувався мапою України з територіями Одеської, Миколаївської, Херсонської, Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської областей та Автономної Республіки Крим, які зображено в складі так званої “новоросії”.

Під час судового засідання чоловік визнав себе винним у повному обсязі, тому суд, “врахувавши щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину”, призначив йому п'ять років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки. 

Також суд зобов'язав його прочитати твори Івана Багряного “Тигролови”, Василя Барки “Жовтий князь” та Уласа Самчука “Марія”. На думку суду, це “матиме необхідний виховний вплив і буде необхідним і достатнім для виправлення та попередження нових злочинів із сторони обвинуваченого”.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2022 року в Кропивницькому суддя зобов’язав 19-річного хлопця, який агітував за “русский мир”, вивчити гімн України, розділ з Конституції, пісню про Бандеру та вірш “Любіть Україну”.

У січні 2022 року суддя Малиновського районного суду Одеси Олександр Гарський оштрафував обвинуваченого в побитті чоловіка на 850 гривень та рекомендував прочитати роман американської письменниці Елеонор Портер “Полліана”.

20 жовтня 2021 року суддя Малиновського районного суду Одеси Олександр Гарський зобов'язав двох чоловіків, які викрали автомагнітоли, прочитати шкільну літературу за 5-й клас. Засуджені мали прочитати “Пригоди Тома Соєра” і “Пригоди Гекльберрі Фінна” Марка Твена, “Біле Ікло” Джека Лондона і вірш Тараса Шевченка “Минають дні, минають ночі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!