ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд умовно засудив нападників, які побили житомирського журналіста

29.03.2019, 19:45

29 березня суддя Корольовського районного суду м. Житомира Ніна Янчук за побиття журналіста видання “20 хвилин – Житомир” Руслана Мороза призначила двом молодикам по п’ять років позбавлення волі з відтермінуванням виконання рішення на три роки без конфіскації майна. Про це повідомляє представник ІМІ в Житомирській області.

Фігурантів визнали винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України ("Розбій").

Максимальний термін ув’язнення за статтею передбачав від семи до 10 років.

Спираючись на пом’якшувальні обставини та дієву співпрацю зі слідством, суд встановив покарання нижче за найнижчу санкцію цієї статті.

“Мої очікування були більшими. Не компенсовані в повному обсязі мої необхідні витрати на лікування в реабілітаційному центрі. Попри призначену суму рішення мене влаштовує. Підсудних визнали винними без реального позбавлення волі за моїм проханням. У мене є власні моральні переконання. Вони дуже молоді: одному 21 рік, іншому 22 роки. Не думаю, що ув’язнення зробило б їх кращими. Навпаки, перетворило б на більших злочинців”, – прокоментував Руслан Мороз.

Як повідомляв ІМІ, 10 червня 2017 року на журналіста газети “20 хвилин – Житомир” Руслана Мороза (Кунавіна) вчинили напад. Його сильно побили та завдали численних травм середньої тяжкості. Здоров’ю потерпілого була заподіяна значна шкода, через що журналіст потрапив на 21 день до стаціонару лікарні. Окрім того, нападники його пограбували, відібравши сумку з відеоапаратурою, яка належала особисто журналісту і редакції газети. Внаслідок цього на три тижні практично паралізувався знімальний процес деяких програм, які редакція випускала в прямому ефірі в інтернеті.

Невдовзі викрадені відео- та фотокамери правоохоронні органи віднайшли в одному з місцевих ломбардів, де вдалося ідентифікувати нападників. Суд декілька разів постановляв утримання підозрюваних під домашнім арештом.

Винесеним у справі вироком обох молодиків зобов’язали компенсувати потерпілому 107 641,59 грн. З цієї суми вартість викраденої та пошкодженої апаратури становить 38 150,75 грн, витрати на лікування – 7490 грн.

Решта 62 тис. грн – призначене стягнення моральної шкоди.

У сторін є ще 30 днів для подання апеляції на вирок суду. Однак в усному спілкуванні Руслан Мороз та обвинувачені повідомили, що не планують подавати на оскарження.

Liked the article?
Help us be even more cool!