ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у справі побиття Євгена Положія заслухав чотирьох свідків

09.10.2019, 11:17
Фото – фейсбук Євгена Положія
Фото – фейсбук Євгена Положія

Ковпаківський районний суд м. Суми заслухав 8 жовтня чотирьох свідків у справі про побиття журналіста Євгена Положія, повідомляє "UA:Суми".

Зокрема, суд заслухав дружину та сусідів потерпілого. Також на засідання прийшли обвинувачуваний у цій справі Юрій Мельник з адвокатом та потерпілий Євген Положій. 

Дружина потерпілого Анна Положій розповіла, що почула, як кричить її чоловік, і покликала на допомогу сусідів.

“Я почула неприродний звук для нашого будинку, для нашої місцевості. Я не одразу зрозуміла його природу. Я вийшла на балкон, щоб більш чітко зрозуміти. В якийсь момент я збагнула, що це кричить мій чоловік і щось відбувається. І почала його кликати, кричати, здіймати шум, у мене в руці був телефон, я почала дзвонити сусідці, бо вони могли з чоловіком також вийти”, – розповіла вона.

Сусідка потерпілого Надія Парамєй розповіла, що коли прийшла на допомогу, то Євген Положій сидів біля квартири з розбитим обличчям і зламаною рукою.

Інша сусідка потерпілого Ольга Залога розповіла, що за кілька днів до нападу бачила “одну дівчину, здається, вони з хлопчем стояли і постійно дивилися на наше подвір’я, стояли біля входу”. Проте вона не змогла сказати, чи це був обвинувачений у побитті журналіста Юрій Мельник. 

Сусід потерпілого Микола Баня також підтвердив суду, що бачив дівчину, яка дивилася на його двір.

“Я бачив, дівчина стояла. І вона довго стояла і весь час дивилася до нас у двір. Я взяв сміттєве відро: думаю, повз неї пройду, трохи став наближатися до неї, а вона повернулася – там прохід у нас до зупинки – і пішла”, – розповів свідок.

Наступне засідання суду відбудеться 14 листопада, на ньому слухатимуть інших свідків. 

Прокуратура обвинувачує Юрія Мельника в умисному побитті сумського журналіста та хуліганстві, вчиненому групою осіб. За свідченнями Євгена Положія, людей було двоє. 

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня 2019 року Ковпаківський районний суд м. Суми розпочав спочатку розгляд справи про побиття головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія та допитав обвинуваченого в побитті

8 травня 2018 року Ковпаківський районний суд м. Суми виправдав громадянина М. за обвинуваченнями у вчиненні хуліганських дій із заподіянням тілесних ушкоджень головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію.

19 квітня 2019 року Сумський апеляційний суд скасував рішення Ковпаківського районного суду м. Суми, яким 8 травня 2018 року громадянина М. виправдано за обвинуваченнями у вчиненні хуліганських дій із заподіянням тілесних ушкоджень головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію. Справу скеровано на новий судовий розгляд, її має розглядати інший суддя.

15 квітня 2014 року пізно ввечері в Сумах двоє невідомих у балаклавах жорстоко побили у власному гаражі головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. Унаслідок він дістав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м’яких тканин.

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як “Хуліганство”. Проте після того, як інцидент викликав резонанс у суспільстві, справу було перекваліфіковано на “Умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень”.

У міліції зазначили, що напад на Положія міг бути пов’язаний з його професійною діяльністю.

Євген Положій повідомив ІМІ, що пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

22 травня 2015 року мешканцю Сум було повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та заподіянні умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію. Підозрюваному інкриміновано вчинення протиправних дій за ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 296 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!