ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд розпочав спочатку розгляд справи побиття Євгена Положія

02.08.2019, 12:12
Фото - скріншот з відео "UA:Суми"

1 серпня Ковпаківський районний суд м.Суми допитав обвинуваченого у побитті головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. Про це повідомляється на сайті суду.

Так, слідчий орган обвинувачує чоловіка в групі з невстановленою особою в тому, що наніс тілесні ушкодження головреду “Панорами”, що спричинило короткочасний розлад здоров’я потерпілого. 

Розгляд кримінального провадження відкладено на 23 серпня для виклику свідків.

Справа № 592/7933/15 перебуває в провадженні судді Ольги Катрич.

Як повідомляв ІМІ, 8 травня 2018 року Ковпаківський районний суд м. Суми виправдав громадянина М. за обвинуваченнями у вчиненні хуліганських дій із заподіянням тілесних ушкоджень головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію.

19 квітня 2019 року Сумський апеляційний суд скасував рішення Ковпаківського районного суду м. Суми, яким 8 травня 2018 року громадянина М. виправдано за обвинуваченнями у вчиненні хуліганських дій із заподіянням тілесних ушкоджень головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію. Справу скеровано на новий судовий розгляд, її має розглядати інший суддя.

15 квітня 2014 року пізно ввечері в Сумах двоє невідомих у балаклавах жорстоко побили у власному гаражі головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. Унаслідок він дістав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м’яких тканин.

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як “Хуліганство”. Проте після того, як інцидент викликав резонанс у суспільстві, справу було перекваліфіковано на “Умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень”.

У міліції зазначили, що напад на Положія міг бути пов’язаний з його професійною діяльністю.

Євген Положій повідомив ІМІ, що пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

22 травня 2015 року мешканцю м. Суми було повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та заподіянні умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію. Підозрюваному інкриміновано вчинення протиправних дій за ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 296 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!