ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд виправдав обвинувачуваного у побитті журналіста Євгена Положія

08.05.2018, 11:34

8 травня Ковпаківський районний суд м. Суми виправдав громадянина М. за обвинуваченнями у вчиненні хуліганських дій із нанесенням тілесних ушкоджень головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію, повідомляє Sumy.today.

Прокуратура категорично не погоджується з таким рішенням суду і вже готує апеляційну скаргу до Апеляційного суду Сумської області.

Як повідомляв ІМІ, 15 квітня 2014 року пізно ввечері у Сумах двоє невідомих у балаклавах жорстоко побили у власному гаражі головного редактора газети “Панорама” Євгена Положія. У результаті Євген Положій отримав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м’яких тканин.

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як “Хуліганство”. Проте після того, як інцидент викликав резонанс у суспільстві, справу було перекваліфіковано на “Умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень”.

У міліції зазначили, що напад на Положія міг бути пов’язаний з його професійною діяльністю.

Євген Положій повідомив ІМІ, що пов’язує напад зі своєю журналістською діяльністю.

22 травня 2015 року мешканцю м. Суми повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редакторові газети “Панорама” Євгену Положію.

Підозрюваному інкриміновано вчинення протиправних дій за ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 296 КК України.

25 червня Заречний суд м. Суми відмовив у задоволенні клопотання слідства про обрання запобіжного заходу підозрюваному у побитті головного редактора “Панорами” Євгена Положія.

25 серпня 2015 року Ковпаківський районний суд міста Сум відклав на 7 вересня підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо громадянина М., який є підозрюваним у побитті Євгена Положія.

Liked the article?
Help us be even more cool!