ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Росії продовжив арешт журналісту WSJ Гершковичу

Суд у Москві (Росія) продовжив 26 січня арешт кореспонденту московського бюро The Wall Street Journal Евану Гершковичу, обвинуваченому в шпигунстві, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з рішенням суду, 32-річний американський журналіст залишиться під вартою щонайменше до 30 березня

Засідання суду проходило в закритому режимі, на ньому був присутній генконсул США Стюарт Вілсон.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня 2023 року ФСБ Росії заявила про затримання журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, який готував матеріал про ставлення росіян до війни та вербування до групи “Вагнер”. Спецслужба звинуватила журналіста в шпигунстві. Порушено кримінальну справу за статтею 276 кримінального кодексу РФ (шпигунство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 20 років. 

Еван Гершкович оскаржив своє затримання, але суд відхилив його апеляційну скаргу та залишив під вартою. Відтоді суди Москви регулярно продовжують йому перебування під вартою.

Редакція The Wall Street Journal відкинула звинувачення ФСБ та закликала негайно звільнити Гершковича. Білий дім вважає безпідставними звинувачення в "шпигунстві" щодо журналіста WSJ. Державний департамент США визнав "неправомірно затриманим" журналіста WSJ Евана Гершковича, якого заарештували в РФ за звинуваченням у шпигунстві.

Гершкович не визнає провини.

Liked the article?
Help us be even more cool!