ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Суд" у Криму розпочав дослідження "доказів" у справі журналістки Ірини Данилович

25.10.2022, 12:33
Фото – crimean-process.org
Фото – crimean-process.org

Підконтрольний Росії міський суд Феодосії розпочав 24 жовтня дослідження "доказів" у кримінальній справі проти громадянської журналістки Ірини Данилович, яку ФСБ звинувачує в незаконному зберіганні вибухівки, повідомляє Кримський процес

"Суд" перейшов до дослідження письмових "доказів", наданих стороною обвинувачення, оскільки на засідання не з’явилися свідки.

"Прокурор" наголосив на "доказах", які характеризують Ірину. Зокрема, зачитано листування в месенджерах, які засуджують повномасштабне вторгнення Росії в Україну, коментарі Данилович Крим.Реалії, виписки з особистого рахунку про співпрацю з Альянсом лікарів, а також характеристики з місць її роботи.

Засідання проходило під головуванням судді Наталії Кулінської. Державне звинувачення представляв прокурор Лященко Дмитро Олександрович.

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня в підконтрольному Росії міському суді Феодосії розпочався розгляд кримінальної справи по суті щодо громадянської журналістки Ірини Данилович, яку звинувачують у незаконному зберіганні вибухівки у футлярі від окулярів. ФСБ звинуватило її в тому, що вона виготовила вибуховий пристрій з вибухової речовини й уражальних елементів (медичних голок) та зберігала його із собою. 

5 липня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив до 6 вересня арешт для громадянської журналістки Ірини Данилович, яку звинувачують у нібито незаконному зберіганні вибухівки. Підконтрольний Росії Верховний суд Криму відмовив адвокатам Данилович у задоволенні апеляційної скарги на рішення суду попередньої інстанції про продовження її арешту до 6 вересня. 

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Низка громадських правозахисних організацій вимагала звільнення зниклої в Криму громадянської журналістки Ірини Данилович.

Наприкінці липня Ірина Данилович заявила про те, що співробітники ФСБ РФ побили її та продовжують тиск на неї.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була також громадянською журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні. До початку війни вона співпрацювала з кількома медійними й правозахисними ініціативами ("InЖир-медіа", "Кримський процес") та вела власний проєкт "Кримська медицина без обкладинки", де поширювалась інформація про права медичних працівників.

Liked the article?
Help us be even more cool!