ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд РФ позбавив ексспівробітницю Першого каналу Овсяннікову батьківських прав

Щербинський суд Москви позбавив батьківських прав колишню співробітницю Першого каналу Марину Овсяннікову, повідомляє SOTAvision. З таким позовом у серпні цього року до суду звернувся її колишній чоловік Ігор, співробітник Russia Today.

В Овсяннікової двоє дітей: 11-річна дочка Аріна перебуває разом з нею в Парижі, а 17-річний син проживає разом з батьком у Росії. 

"Рішення – політичне. Сподіваюся, колись мої діти пишатимуться мною. За те, що пожертвувала всім заради того, щоб вони жили у вільній країні, яка не веде загарбницьких воєн і не нападає на своїх сусідів під покровом ночі", – прокоментувала у своєму телеграм-каналі рішення суду Овсяннікова.

У жовтні минулого року суд обмежив Марину Овсяннікову в батьківських правах, ухваливши, що дочка Овсяннікової має проживати з колишнім чоловіком жінки, а вона має виплачувати аліменти на утримання дочки та сина в 17 тисяч рублів на кожного до повноліття.

Обвинувачення тоді заявило, що Овсяннікова викрала дочку і перешкоджає її спілкуванню з батьком.

"Марина Володимирівна веде небезпечний спосіб життя для дітей та ухиляється від їхнього утримання та виховання", – заявила адвокатка Ігоря Овсяннікова.

У січні цього року суд також частково задовольнив позов колишнього чоловіка Овсяннікової, в якому він просив позбавити її прописки у квартирі, де він проживає.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року Басманний суд Москви заочно заарештував колишню співробітницю російського державного Першого каналу Марину Овсяннікову, яку звинувачують у поширенні "фейків про армію". Сама Овсяннікова виїхала з Росії і, як сказав її адвокат, "перебуває в безпеці, під захистом однієї з європейських країн". А 4 жовтня 2023 року суд у Москві заочно засудив її до восьми з половиною років позбавлення волі за статтею про фейки про російську армію. 

На початку березня 2022 року Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми "Время" зайшла в студію з плакатом "Ні війні". Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про "необхідність" зняття з рф санкцій.

Німецьке видання Die Welt у квітні найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки, але вона пропрацювала там до липня. Українські активісти в Берліні вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити Овсяннікову.

У жовтні 2023 року прокуратура Парижа розпочала розслідування у зв'язку з підозрою на можливе отруєння колишньої редакторки Першого каналу Марини Овсяннікової.

Liked the article?
Help us be even more cool!