ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції розслідують можливе отруєння Марини Овсяннікової

Фото – GETTY IMAGES
Фото – GETTY IMAGES

Прокуратура Парижа розпочала розслідування у зв'язку з підозрою на можливе отруєння колишньої редакторки Першого каналу Марини Овсяннікової.

Про це пише російське пропагандистське медіа ТАСС з посиланням на прокуратуру Парижа.

Овсяннікова повідомила, що відчула себе зле, коли виходила зі своєї квартири. “Вона вважає, що її спробували отруїти, – заявили в прокуратурі. – Поки що ми можемо сказати, що нам повідомили про її свідчення. Розслідування було доручено судовій поліції”.

У прокуратурі зазначили, що інцидент стався 12 жовтня.

Як пише ТАСС, у прокуратурі не прокоментувати, чому Овсяннікова вирішила, що її хотіли отруїти.

Проте Agence France-Presse із посиланням на джерело, близьке до слідства, стверджує, що на ручці дверей своєї квартири в Парижі колишня редакторка Першого каналу виявила порошок. Наразі слідчі встановлюють усі обставини, експерти досліджують проби невідомого порошку та обстежують квартиру Овсяннікової.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року Басманний суд Москви заочно заарештував колишню співробітницю російського державного Першого каналу Марину Овсяннікову, яку звинувачують у поширенні “фейків про армію”. Сама Овсяннікова виїхала з Росії і, як сказав її адвокат, “перебуває в безпеці, під захистом однієї з європейських країн”. А 4 жовтня 2023 року суд у Москві заочно засудив її до восьми з половиною років позбавлення волі за статтею про фейки про російську армію. 

На початку березня 2022 року Марина Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми “Время" зайшла в студію з плакатом “Ні війні”. Відео фрагмента трансляції було опубліковане на YouTube. Пізніше росіянка звільнилася з пропагандистського каналу.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України повідомляв, що Овсяннікова активно використовується в інформаційно-психологічних операціях росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про “необхідність” зняття з рф санкцій.

Німецьке видання Die Welt у квітні найняло Овсяннікову на посаду кореспондентки, але вона пропрацювала там до липня. Українські активісти в Берліні вимагали від медіагрупи Die Welt звільнити Овсяннікову.

Liked the article?
Help us be even more cool!