ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд повернув державі землі на березі Дніпра з незаконної власності дружини Медведчука

19.05.2023, 11:04
Фото – ZIK
Фото – ZIK

Суд повернув державі земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 9,5 га вартістю понад 204 млн грн, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко, дружини колишнього народного депутата, позбавленого українського громадянства, – лідера забороненої в Україні партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука.

Таке рішення ухвалив Господарський суд Київської області, задовольнивши позов Київської обласної прокуратури про повернення в державну власність цих земель, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Прокурори в суді довели, що частина лісової ділянки на березі річки Дніпро в Бориспільському районі була відведена в приватну власність всупереч вимогам законодавства.

Згодом, повідомляє Офіс ГПУ, землю внесли до статутного фонду юридичних осіб, бенефіціаром яких Оксана Марченко.

Як повідомляв ІМІ, СБУ в Івано-Франківській області оголосила в розшук Оксану Марченко, дружину підозрюваного в держзраді колишнього народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука. Сама Марченко підозрюється у фінансуванні російських угруповань. Інформацію про розшук Марченко занесено до бази даних МВС. Марченко розшукують із 24 березня, а місцем зникнення вказано Солом'янський район Києва. У цьому районі розташований один з її маєтків.

Наприкінці лютого суд арештував майно Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні Росгвардії та МВС РФ, на суму понад 5,6 млрд грн.

СБУ заявила, що компанії Оксани Марченко підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

5 квітня 2023 року стало відомо, що за матеріалами СБУ суд арештував ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!