ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила підозру дружині Медведчука. Фінансувала Росгвардію та МВС РФ

07.02.2023, 09:40
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України заявляє, що компанії Оксани Марченко, яка є дружиною підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру, повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, саме Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму. Ці компанії платили росіянам нібито за “охорону нерухомості Медведчука” на території півострова. 

Крім цього, зазначає СБУ, бізнес-структура Марченко регулярно поповнювала російський бюджет у вигляді сплати “податків і зборів”.

Загальна сума здійснених платежів на користь Росії, за даними СБУ, становить понад 50 млн гривень.

“Для реалізації схеми Оксана Марченко зареєструвала в Ялті товариство зі статутним капіталом в понад 1 млрд російських рублів. Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані в Києві. Потім “кримська” фірма підписала відповідні “охоронні” угоди зі структурами Росгвардії та МВС РФ”, – повідомляє спецслужба.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет рашистів.

СБУ повідомляє, що під час 11 обшуків на об’єктах нерухомості Марченко, в офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів виявила:

  • документи, комп’ютери, флешки та мобільні телефони з доказами оборудок,
  • печатки та банківські картки, які фігуранти використовували в незаконній діяльності.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила Оксані Марченко та очільниці афілійованої фірми в Криму про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Наразі розв'язується питання щодо повідомлення про підозру керівникам трьох київських компаній, причетних до злочинної схеми.

Фігурантам справи загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Як повідомляв ІМІ, 13 квітня 2022 року Личаківський районний суд Львова заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Раніше був накладений арешт на комплекс “Ведмежа діброва” та інші активи, кінцевим бенефіціаром яких є дружина Медведчука Оксана Марченко.

Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку “Азов”. Їх обміняли на Віктора Медведчука.

Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!