ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував майно та активи Оксани Марченко на 5,6 млрд грн

23.02.2023, 15:49
Фото – Івано-Франківська обласна прокуратура
Фото – Івано-Франківська обласна прокуратура

Суд арештував майно дружини екснардепа Віктора Медведчука Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні Росгвардії та МВС РФ, на суму понад 5,6 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури.

Зокрема, арештовано корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях і підприємствах, об’єкти нерухомості, земельні ділянки та авто. Також арештовано іменні акції в трьох обленерго на понад 3 млрд грн, якими Марченко володіє через офшорні компанії.

"Під забороною відчуження та розпорядження будинки Марченко в Києві та Ялті, 10 транспортних засобів преміум-класу", – зазначили в прокуратурі.

За даними слідства, учасники схеми переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму та платили податки й збори на користь Росії.

Наразі трьом особам повідомлено про підозру, серед них – дружина екснардепа та двоє керівників ТОВ. Одному з них уже обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомляв ІМІ, у Службі безпеки України заявили, що компанії Оксани Марченко, яка є дружиною підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру.

13 квітня 2022 року Личаківський районний суд Львова заарештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Раніше був накладений арешт на комплекс “Ведмежа діброва” та інші активи, кінцевим бенефіціаром яких є Оксана Марченко.

Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку “Азов”. Їх обміняли на Віктора Медведчука.

Віктору Медведчуку раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!