ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Полтави на два місяці взяв під варту блогера, який принижував військових

Фото – Суспільне Полтава
Фото – Суспільне Полтава

Октябрський районний суд Полтави призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб блогеру та фітнес-тренеру Роману Заволоці, який публічно принижував військових і викладав відео з цим у соцмережах. 

Таке рішення суд ухвалив 1 вересня, повідомляє із зали суду кореспондентка Суспільного.

За даними слідства, Роман Заволока, зокрема, ображав та принижував військових у центрі міста, а також плюнув на одного з них.

Його підозрюють за двома статтями:

  • частини 1 та 2  статті 435-1 – “Образа честі і гідності військовослужбовця” та “Виготовлення та поширення матеріалів, які містять образу честі і гідності військовослужбовця”;
  • частина 2 статті 345 – “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.

Санкція – обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Про тримання під вартою для Романа Заволоки клопотали прокурори Станіслав Мисюра та Григорій Гринь. Захисниця блогера попросила не називати її прізвище та не показувати обличчя. Вона просила призначити запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою. 

Сам Роман Заволока під час засідання сказав:

“Я ненавиджу країну-агресора, яка розпочала цю війну. І я всіма силами намагаюся звести неправомірні дії людей у владі корупційних, які беруть з війни хлопців, які постраждали, які отримали поранення, контузії. І замість того, щоб зробити їм виплату та посадити вдома, вони ставлять їх патрулювати вулиці та вручати людям повістки, розуміючи, що люди будуть реагувати на це агресивно”.

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня правоохоронці затримали в Полтави Instagram-блогера та тренера Романа Заволоку, який принижував військових і викладав відео з цим у соцмережах. 

Того ж дня поліція Полтавщини відкрила кримінальне провадження за статтею “Хуліганство” щодо блогера. Зокрема, 26 серпня він разом зі своїм другом ображав ветерана війни Олександра Мацька, який хотів вручити йому повістку. Чоловіки кепкували з тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: “Ти придурок, сам попався на крючок”, а також плюнув у військового.

СБУ підтвердила затримання Романа Заволоку. В Офісі ГПУ повідомили, що під час перевірки документів поліцією він завдав тілесних ушкоджень одному з правоохоронців.

Liked the article?
Help us be even more cool!