ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підтвердила затримання в Полтаві блогера, що принижував бійців ЗСУ

Фото - apostrophe.ua
Фото - apostrophe.ua

Служба безпеки України підтвердила затримання у Полтаві Instagram-блогера та фітнес-тренера Романа Заволоку, який публічно принижував військових і викладав відео з цим у соцмережах. Про це повідомили СБУ   та Офіс ГПУ.

СБУ затримала його спільно з Національною поліцією, назвавши його "провокатором" та "палким прихильником кремлівських наративів про війну в Україні".

Увечері 29 серпня, перебуваючи у публічному місці, він під час перевірки документів поліцією наніс тілесні ушкодження одному з правоохоронців.

Спецслужба задокументувала випадок, коли, він перебуваючи у середмісті, провокував та нецензурно ображав посадовців місцевого військкомату.

“Під час інциденту він безпідставно звинуватив українських захисників у тому, що вони нібито винні у розв’язанні війни РФ проти України та “вбивають людей за гроші”. Більше того, фігурант плюнув у одного із військових. Ним виявився боєць ЗСУ, який повернувся з фронту, отримавши контузію і численні поранення внаслідок підриву на міні”, - зазначає СБУ.

За даними слідства, фігурант фіксував свої дії на камеру, а потім відзняте відео з “коментарями” виклав на власній інстаграм-сторінці.

СБУ встановила, що у такий спосіб він вже неодноразово намагався дискредитувати українських захисників, які воюють з російськими загарбниками.

Також спецслужба перевіряє інформацію, чи використовували провокативні відео і дописи блогера кремлівські пропагандисти для поширення нових фейків про війну в Україні.

СБУ зазначила, що фігурант після останнього найбільш резонансного випадку намагався переховуватися від правосуддя. Однак правоохоронці затримали його.

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. 

Як повідомляв ІМІ, 29 серпня правоохоронці затримали в Полтави Instagram-блогера та тренера Романа Заволоку, який принижував військових і викладав відео з цим у соцмережах. 

В цей же день поліція Полтавщини відкрила кримінальне провадження за статтею “Хуліганство” щодо блогера та фітнес-тренера Романа Заволоки, який принижував військових та викладав відео з цим у соцмережах. Зокрема, 26 серпня він разом зі своїм другом ображав ветерана війни Олександра Мацька, який хотів вручити йому повістку. Чоловіки кепкували з тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно. На це Заволока сказав військовому: “Ти придурок, сам попався на крючок”, а також плюнув у військового.

Liked the article?
Help us be even more cool!