ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оштрафував редактора стрийського видання за вимагання хабара у чиновника

06.08.2020, 14:18
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Стрийський міськрайонний суд Львівської області оштрафував на 12 тис 750 грн головного редактора стрийського інтернет-видання “Депеша” Володимира Ліпчанського, обвинуваченого у вимаганні хабара в сумі $500 від місцевого чиновника за припинення журналістського розслідування та непублікацію інформації. 

Про це йдеться у рішенні суду від 15 липня.

Згідно з рішенням суду, редактора визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368-3КК України (в редакції станом на 12.06.2017) (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). 

Також Ліпчанському на два роки заборонили обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

У рішенні  суду повідомляється, що редактор видання “Депеша” вимагав кошти керівника стрийської філії “Львівського облавтодору” за нерозповсюдження службової інформації. За даними слідства, Ліпчанський ще на початку травня 2017 року прийшов до чиновника з інформацією про те, що має компромат, частина якого стосувалася ремонту дороги Стрий - Івано-Франківськ та знає про його підприємницьку діяльність. Наприкінці травня журналіст оцінив нерозголошення інформації в $1000, натомість пізніше погодився на вдвічі меншу суму. 

Чиновник звернувся до правоохоронців і ті почали стежити за журналістом і прослуховувати його телефон. Затримали журналіста після отримання ним грошей. 

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці затримали Володимира Ліпчанського 12 червня 2017 року за вимагання хабара у розмірі 500 доларів США у керівника філії державного підприємства. Правоохоронці встановили, що у таку суму він оцінив припинення журналістського розслідування та непублікацію інформації про чиновника в інтернет-виданні.

14 червня 2017 року Галицький районний суд Львова обрав Ліпчанському запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а в липні 2017 року прокуратура Львівської області передала справу до суду. За інформацією прокуратури, редактора інтернет-видання “Депеша” підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 368-3 КК України (одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень, в інтересах того, хто надає таку вигоду). 

Liked the article?
Help us be even more cool!