ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Львова обрав домашній арешт редактору, якого затримали на хабарі

16.06.2017, 10:32

14 червня Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для редактора інформаційного вісника за вимагання неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США. Про це повідомляється на сайті прокуратури Львівської області.

У прокуратурі зазначили, що редактор був затриманий 12 червня і йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання службовою особою з використанням свого службового становища).

За інформацією правоохоронців, редактор протягом травня 2017 року, проводячи журналістське розслідування, збирав дані про ремонтні роботи, які велись філією одного з державних підприємств “Львівський облавтодор” та в подальшому за нерозголошення компрометуючих відомостей про керівника вказаного підприємства вимагав від нього грошові кошти в сумі 1 тис. доларів США.

“Після переговорів горе-журналіст подобрішав і погодився на зменшення суми неправомірної вигоди до 500 доларів США. При цьому умовою передачі коштів було перерахування їх на попередньо названий ним номер банківської картки”, - зазначили в прокуратурі.

Наразі у провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на фіксування його протиправної діяльності.

За вчинення вказаного злочину редактору загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, на Львівщині співробітники СБУ спільно з правоохоронцями викрили та затримали головного редактора інтернет-видання за вимагання хабара у розмірі 500 доларів США у керівника філії державного підприємства. У таку суму зловмисник оцінив припинення журналістського розслідування та непублікацію інформації про чиновника в інтернет-виданні.

Затриманим виявися Володимир Ліпчанський. На його сторінці у Фейсбук вказано, що він є головним редактором інформаційного вісника “Депеша” (м. Стрий) та очолює громадську організацію “Журналістське розслідування і правова допомога”.

Liked the article?
Help us be even more cool!