ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оголосив у міжнародний розшук підозрюваного у держзраді блогера Муравицького

Фото – Житомир.інфо
Фото – Житомир.інфо

Корольовський районний суд Житомира задовольнив клопотання прокурора та оголосив у міжнародний розшук обвинувачуваного в державній зраді блогера Василя Муравицького. Про це із зали суду повідомляє Укрінформ.

"Суд постановив оголосити в міжнародний розшук Муравицького Василя Олександровича…", – йдеться в ухвалі суду.

Суддя Сергій Франчук, який головував на засіданні, повідомив, що на електронну адресу суду вкотре надійшло клопотання від імені обвинувачуваного Муравицького без електронного цифрового підпису. У ньому зазначається, що останній перебуває на території Фінляндії, але точна адреса його перебування не зазначена. Окрім того, обвинувачений просить розпочати судовий розгляд з початку та розглянути відвід прокурора Вадима Левченка.

Прокурор натомість зазначив, що всі документи, які надходять від Муравицького на адресу Корольовського райсуду без його електронного підпису, не можуть прийматися судом і їх не варто враховувати.

Левченко додав, що підтримує подане раніше своє клопотання про оголошення обвинувачуваного в міжнародний розшук та обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Адвокатка Муравицького Марина Шолодько наполягала, що оголошення в розшук її підзахисного та обрання щодо нього запобіжного заходу є передчасним і спочатку потрібно задовольнити клопотання щодо відведення прокурора. Суд це клопотання не підтримав.

Захисниця обвинуваченого припустила, що Муравицький може мати статус політичного біженця на території Фінляндії, тому “не може висвітлювати свого електронного підпису”.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня стало відомо, що обвинувачений у державній зраді журналіст Василь Муравицький у клопотанні до Корольовського районного суду Житомира поінформував, що перебуває на території Європейського Союзу.

Раніше інформацію про перебування Василя Муравицького за кодоном підтвердила його адвокатка Марина Шолодько, але відмовилася сказати, де саме він перебуває. За інформацією джерел Укрінформу в правоохоронних органах, Муравицький виїхав з України влітку 2021 року. 

Василя Муравицького заарештували в серпні 2017 року. Журналіст із 2014 року активно публікував антиукраїнські матеріали та коментував події в Україні для проросійських ЗМІ. Блогер обвинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”), ч. 2 ст. 110 (“Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”), ч. 2 ст. 161 (“Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності”) та ч. 1 ст. 258-3 (“Участь у діяльності терористичної організації”) Кримінального кодексу України. 

На судовому засіданні 27 червня 2018 року Корольовський районний суд замінив Муравицькому запобіжний захід на домашній арешт. До того він був під вартою. 

29 листопада 2019 року Корольовський районний суд Житомира дозволив підозрюваному нічний домашній арешт замість цілодобового.

Корольовський районний суд міста Житомира досі розглядає справу журналіста. Підсудний на засідання не з’являється майже два роки, а виходить лише на відеозв’язок, адже перебуває за кордоном.

Василь Муравицький свою провину не визнає.

Раніше ІМІ повідомляв, що ще один обвинувачений у державній зраді журналіст і блогер Руслан Коцаба виїхав з України зі статусом політичного біженця.

Liked the article?
Help us be even more cool!