ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд 16 вересня почне по суті розглядати справу про напад на журналістів ZIK у Гідропарку

11.09.2020, 12:13
Фото – kyiv.gp.gov.ua
Фото – kyiv.gp.gov.ua

16 вересня в Дніпровському районному суді Києва розпочнуть по суті розглядати  обвинувальний акт стосовно чоловіка, який напав на журналістів телеканалу ZIK 2 квітня в Києві в Гідропарку, повідомляється на сайті телеканалу.

Під час засідання суду 10 вересня з’ясовували, чи правильно сформовано обвинувальний акт. Суддя визнала, що обвинувальний акт сформовано правильно і судове засідання відбудеться.

Кореспондентка Алла Жизневська, яка перебувала в складі знімальної групи під час нападу, зауважила, що нападник не визнає себе винним, хоча на засіданні поводився коректно.

“Я розраховувала на те, що ця людина підніметься і скаже, що вона визнає свою провину, що вибачається, і з огляду на це я буду формувати свою лінію, свою стратегію. Але ця людина не визнає себе винною... Його адвокат зазначав, що не було цілеспрямованої дії, що наша апаратура начебто не була брендованою, хоча ми бачимо – наш мікрофон, на ньому дуже яскраво видно, що це телеканал ZIK”, – розповіла вона.

Як повідомляв ІМІ, 2 квітня в Києві невідомі чоловіки напали на знімальну групу телеканалу ZIK під час інспектування столичних парків та спортивних майданчиків щодо дотримання карантину з боку громадян.

Київська поліція затримала чоловіка, який напав на групу телеканалу ZIK у Гідропарку. 

7 квітня Дніпровський районний суд міста Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 3 червня.  

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

28 квітня Київська місцева прокуратура №4 скерувала до Дніпровського районного суду м. Києва обвинувальний акт для розгляду по суті стосовно 54-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні нападу на знімальну групу телеканалу ZIK на території Гідропарку.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України. За вчинене чоловіку загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!