ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд по суті розгляне справу про напад на журналістів ZIK у Гідропарку

29.04.2020, 10:13
Фото – kyiv.gp.gov.ua
Фото – kyiv.gp.gov.ua

Київська місцева прокуратура №4 скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні нападу на знімальну групу телеканалу ZIK на території Гідропарку.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

"Так, 2 квітня цього року підозрюваний, перебуваючи на спортивному майданчику на території Гідропарку, обурився на зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, та здійснив напад на знімальну групу. Під час сутички зловмисник наніс журналістці та оператору численні удари по різним частинам тіла та намагався пошкодити техніку", – йдеться в повідомленні.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті. За вчинене чоловіку загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, 2 квітня в Києві невідомі чоловіки напали на знімальну групу телеканалу ZIK під час інспектування столичних парків та спортивних майданчиків щодо дотримання карантину з боку громадян. 

Київська поліція затримала чоловіка, який напав на групу телеканалу ZIK у Гідропарку. 

7 квітня Дніпровський районний суд міста Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 3 червня.  

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"), ч. 2 ст. 345-1 ("Погроза або насильство щодо журналіста") Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!