ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

StopFake отримав премію в Осло

14.12.2020, 11:29
Фото – stopfake.org
Фото – stopfake.org

Український фактчекінговий проєкт StopFake отримав в Осло (Норвегія) премію Sjur Lindebraekke Memorial Prize. Премію названо на честь відомого банкіра та політика, члена Нобелівського комітету, вона присуджується людям і організаціям за досягнення в діяльності з підтримки прав та свобод людини, а також за сприяння в розбудові демократії.

Про це повідомила пресслужба StopFake.

Цьогорічна церемонія через карантинні обмеження відбулася в онлайн-режимі. Попри оголошення переможця організатори провели вебінар на тему “Як врятувати демократію від фейкових новин?” за участю представників норвезького парламенту, аналітичного центру Civita, Facebook, фактчекінгового проєкту Faktisk.no та StopFake. 

“Нам дуже приємно, що команда проєкту StopFake заслужила таку високу оцінку нашої багаторічної роботи. Особлива честь для нас опинитися в компанії людей і організацій, які були відзначені премією в попередні роки, – знаних в усьому світі захисників людських політичних і економічних свобод, правозахисних організацій”, – прокоментував виконавчий директор StopFake Руслан Дейниченко.

У попередні роки лауреатами премії ставали Центр громадянських свобод за проєкт Euromaidan SOS (2014), венесуельська правозахисниця Ліліан Тінторі (2016), засновник благодійної організації Antisemitism Policy Trust, Кавалер ордену Британської імперії Денні Стоун (2019) та інші.

Liked the article?
Help us be even more cool!