ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Starlink не виконуватиме судового наказу про блокування соцмережі X у Бразилії

Супутниковий інтернет-провайдер Starlink, яким володіє Ілон Маск, повідомив бразильському телекомунікаційному регулятору Anatel, що не виконуватиме судового наказу про блокування соціальної мережі X у країні, доки його місцеві рахунки не розморозять.

Як повідомляє Reuters, регулятор Anatel підтвердив цю інформацію агенції. 

Верховний суддя Бразилії Александр де Мораес минулого тижня наказав усім телекомунікаційним провайдерам країни відключити X, яка також належить Маску, через відсутність у компанії юридичного представника в Бразилії. 

Це рішення також призвело до заморожування банківських рахунків Starlink у Бразилії. Starlink є підрозділом космічної компанії SpaceX, якою керує Маск. Він відреагував на блокування рахунків, назвавши Мораеса “диктатором”. 

Рішення про заморожування рахунків Starlink виникло внаслідок окремого спору щодо несплачених штрафів, які X мала сплатити через невиконання зобов'язання передати деякі документи. 

Верховний суд не відповів на запит агентства щодо коментаря. 2 вересня колегія суду з п'ятьох людей має вирішити, чи підтримувати рішення Мораеса. Юридичні експерти, опитані Reuters, заявили, що вважають, що колегія, ймовірно, підтвердить рішення Мораеса.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2024 року у Верховному суді Бразилії заявили, що можуть ухвалити рішення про закриття соцмережі X через недотримання законодавства країни. Натомість власник соцмережі Ілон Маск вважає, що платформу намагаються цензурувати.

Упродовж 2024 року соцмережу блокували у Венесуелі (на 10 днів на тлі заворушень після президентських виборів), у Пакистані.

У 2023 році автори дослідження Центру протидії цифровій ненависті повідомили, що соцмережа X не вживає заходів проти більшості повідомлень, що містять “екстремальну мову ненависті”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!