ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Reuters: У Бразилії суд може закрити соцмережу X через відсутність офіційного представника

Найвищий суд Бразилії може ухвалити рішення про закриття соціальної мережі X через недотримання законодавства країни. Натомість власник соцмережі Ілон Маск вважає, що платформу намагаються цензурувати, повідомляє Reuters.

29 серпня закінчився термін, встановлений судом для того, щоб компанія визначила свого юридичного представника в Бразилії. Проте незадовго до півночі платформа все ще працювала в країні.

Також 29 серпня Верховний суд заблокував місцеві банківські рахунки компанії Starlink, що також належить власнику соцмережі X Ілону Маску.

Як нагадує агенція, ці дві компанії є частиною величезної бізнес-імперії Маска, яка також охоплює ракетну компанію SpaceX і гіганта електромобілів Tesla. Маск володіє X і 40% SpaceX, а також є генеральним директором Tesla (TSLA.O).

Маск 29 серпня у своєму X-акаунті жорстко критикував суддю Верховного суду Бразилії Олександра де Мораеса, називаючи його "злим диктатором" у новому закріпленому пості. Він також засудив рішення заблокувати рахунки Starlink як незаконне і стверджував, що це рішення "несправедливо" карає інших акціонерів, а також звичайних бразильців.

Маск також оголосив, що материнська компанія Starlink – SpaceX надасть безкоштовний інтернет-сервіс для бразильських користувачів, "поки це питання не буде розв'язане".

Підписане Мораесом рішення суду про санкції щодо Starlink – відповідь на відсутність юридичних представників у Бразилії для X, повідомило джерело у Верховному суді Reuters.

Рішення про заморожування банківських рахунків Starlink також пов’язане з окремою суперечкою через несплачені штрафи, які X було наказано сплатити через невиконання зобов’язань щодо надання деяких документів. За даними місцевої газети Folha, штрафи становлять щонайменше 20 мільйонів реалів (3,6 мільйона доларів США), але Reuters не змогло підтвердити цю суму.

Верховний суд встановив термін для X, щоб назвати свого юридичного представника в Бразилії до приблизно 20:00 (23:00 GMT) 29 серпня.

Законодавство Бразилії вимагає, щоб усі інтернет-компанії мали юридичного представника в країні, який може отримувати судові накази та юридично відповідати за бізнес.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2024 року президент Венесуели Ніколас Мадуро заблокував у країні соцмережу Х на 10 днів на тлі заворушень після президентських виборів.

У лютому 2024 року Пакистан заблокував соцмережу Х.

У вересні 2023 року автори дослідження Центру протидії цифровій ненависті повідомили, що соцмережа X не вживає заходів проти більшості повідомлень, що містять “екстремальну мову ненависті”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!