ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ніколас Мадуро заблокував соцмережу Х у Венесуелі на 10 днів

09.08.2024, 16:37
Ніколас Мадуро. Фото – EPA

Президент Венесуели Ніколас Мадуро 8 серпня заблокував у країні соцмережу Х на 10 днів на тлі заворушень після президентських виборів, повідомляє Reuters.

Мадуро оголосив, що підписав резолюцію від регулятора Conatel, який “постановив вивести соціальну мережу Х, раніше відому як Twitter, з обігу на 10 днів”. Мадуро також звинуватив Маска в закликах до ненависті, громадянської війни й смерті. 

“Х, забирайся з Венесуели на 10 днів!” – заявив Мадуро в промові на державному телеканалі.

Як повідомляє ВВС, з часів скандальних президентських виборів у Венесуелі Мадуро неодноразово вступав у суперечки з Ілоном Маском у соцмережі. 

Маск називав Мадуро “диктатором”, “клоуном” і “віслюком” і звинувачував у шахрайстві під час підрахунку голосів.

Водночас Мадуро заявив, що венесуельський виборчий орган – Національна виборча рада – став жертвою “кіберпутчу” під час голосування, і звинуватив Маска в організації “нападу” на його кампанію.

“Ілон Маск є власником Х і порушив усі правила. Він порушив правила, закликаючи до ненависті, фашизму, громадянської війни, смерті, протиборства венесуельців, і порушив усі закони Венесуели”, – заявив Мадуро.

Центр Картера, що виступав спостерігачем на виборах на запрошення венесуельського уряду, повідомив, що не побачив “жодних доказів” кібератаки.

Reuters нагадує, що раніше цього тижня Мадуро закликав своїх прибічників відмовитися від застосунку WhatsApp і перейти на Telegram або WeChat, заявивши, що месенджер Meta використовується для погроз родинам військових і правоохоронців.

В Х наразі не відгукнулися на звернення по коментар.

Нагадаємо, 28 липня Національна виборча рада оголосила Ніколаса Мадуро переможцем на виборах з 51% голосів, але досі не оприлюднила свої підрахунки. В опозиції заявляють, що мають копії підрахунків, за якими більшість голосів набрав їхній лідер Едмундо Ґонзалез. Цей результат збігається з прогнозами незалежних екзит-полів.

Низка країн, зокрема США, Аргентина й Чилі, відмовилися визнавати Мадуро президентом, натомість закликавши до прозорості й оприлюднення підрахунків. Китай і Росія привітали Мадуро з перемогою.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!