ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стало відомо, де перебуває Роман Протасевич

31.05.2021, 10:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Білоруського журналіста Романа Протасевича перевели до СІЗО КДБ в Мінську, де також перебуває його дівчина, росіянка Софія Сапега.

Про це BBC розповів батько журналіста Дмитро Протасевич.

Сім'я Протасевича дізналася, що його утримують у мінському СІЗО КДБ, 28 травня, коли сестрі Романа вдалося передати в ізолятор посилку.

“Ми до кінця не знали, де він перебуває, поки донька не передала посилку. А раз її взяли, зрозуміло де. Вона передала те, що там дозволено, – предмети особистої гігієни ... Він книжку просив через адвоката, але її не прийняли, тому що друковану продукцію заборонено”, – розповів Дмитро Протасевич.

Батько Романа сумнівається в тому, що його син “бадьорий і веселий”, як той нібито сказав своїй адвокатці на першій зустрічі 27 травня.

Батьки Романа впевнені, що їхнього сина били після затримання. “У нас є глибокі побоювання за стан здоров'я Романа після відео, яке з'явилося. Знаючи його і знаючи ті методи, які застосовуються в СІЗО КДБ, нам не складно припустити, що його стан вимагає контролю з боку влади”, – сказав батько.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня адвокатку Інесу Аленську вперше допустили до затриманого в Білорусі опозиційного журналіста і блогера Романа Протасевича.

Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

24 травня низка білоруських правозахисних організацій визнала затриманого 23 травня в аеропорту Мінська журналіста Романа Протасевича політв'язнем.

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

Увечері 24 травня один з провладних білоруських телеграм-каналів опублікував відео з Романом Протасевичем. На відео Протасевич каже, що в нього немає проблем зі здоров'ям, з ним поводяться коректно. Зараз він дає свідчення і співпрацює зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!