ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До Протасевича вперше пустили адвоката

28.05.2021, 12:00
Фото – скріншот з відео
Фото – скріншот з відео

Адвокатку Інесу Аленську вперше допустили до затриманого в Білорусі опозиційного журналіста і блогера Романа Протасевича, повідомляє Радіо Свобода.

За словами адвокатки, з Протасевичем “усе гаразд, він бадьорий, позитивний і веселий, хвилюватися немає за що”.

Подробиць щодо його статусу захисниця повідомити не змогла. 

“Мені не повідомили про обсяг інформації, яку я не можу оприлюднювати, тому я не можу повідомити більше нічого”, – сказала Аленська.

Як повідомляв ІМІ, 24 травня засновник Nexta Степан Путило заявив, що після затримання в Мінську колишнього головного редактора телеграм-каналу Романа Протасевича редакція отримала “безліч погроз”

Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

24 травня низка білоруських правозахисних організацій визнала затриманого 23 травня в аеропорту Мінська журналіста Романа Протасевича політв'язнем.

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

Увечері 24 травня один з провладних білоруських телеграм-каналів опублікував відео з Романом Протасевичем. На відео Протасевич каже, що в нього немає проблем зі здоров'ям, з ним поводяться коректно. Зараз він дає свідчення і співпрацює зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!