ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США запровадили санкції проти російських кіберугруповань

Сполучені Штати запровадили обмеження проти щонайменше трьох російських кіберугруповань, пов’язаних з ФСБ, йдеться в офіційному пресрелізі Державного департаменту США, передає Суспільне.

Уряд Сполучених Штатів вживає низку заходів проти Callisto Group, Star Blizzard і COLDRIVER, пов’язаних із Центром-18 ФСБ Росії за їхні тривалі кампанії кібершпигунства, націлені на численні американські організації та фізичних осіб.

Міністерство юстиції США також оприлюднило обвинувальний акт щодо Андрія Корінця та Руслана Перетятка, "за їхню роль у злочинній хакерській змові, спрямованій проти американських юридичних та фізичних осіб, включно зі співробітниками Міністерства енергетики США".

Змовники атакували британських посадовців, дослідників аналітичних центрів і журналістів, від яких стався витік інформації перед виборами у Великій Британії 2019 року.

Програма Держдепартаменту США "Нагороди за правосуддя" (RFJ) пропонує винагороду до $10 мільйонів за інформацію, яка допоможе ідентифікувати чи визначити місце перебування осіб, що беруть участь у певній зловмисній кібердіяльності проти критично важливої інфраструктури США.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 201 року українські правоохоронці спільно з іноземними колегами викрили членів міжнародної хакерської групи, які атакували провідні світові компанії та завдали збитків на понад 3 мільярди гривень.

Також у листопаді СБУ повідомила, що впродовж 2022–2023 років заблокувала діяльність 76 ботоферм, які діяли на території України та відпрацьовували проросійські наративи.

3 жовтня 2023 року СБУ повідомила, що з початку року нейтралізовано майже 4 тисяч кібератак на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури України.

У серпні російські спецслужби намагалися проникнути в е-систему планування операцій Збройних сил. 

5 серпня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України попередила про розсилання вірусів під виглядом рекомендацій від Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

Liked the article?
Help us be even more cool!