ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США хочуть заборонити польоти до Білорусі через інцидент із Протасевичем

30.06.2021, 10:31
Фото – pic2.me
Фото – pic2.me

США планують заборонити польоти до Білорусі через інцидент із примусовою посадкою літака, в якому перебував опозиційний журналіст Роман Протасевич. Про це повідомляє Bloomberg.

Міністерство транспорту заявило про такі наміри 29 червня. Коли саме почнуть діяти обмеження – не уточнюється.

"Попри те що пасажиропотік між США та Білоруссю обмежений, такі дії стали б символічним кроком для демонстрації занепокоєння США через затримання Романа Протасевича, білоруського журналіста і критика Лукашенка", – ідеться в повідомленні.

Це стало наслідком рішення Державного департаменту про те, що такі дії відповідають зовнішньополітичним інтересам США.

Як повідомляв ІМІ, Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

Низка білоруських правозахисних організацій визнала Протасевича та Сапегу політв’язнями. 

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

Увечері 24 травня один з провладних білоруських телеграм-каналів опублікував відео з Романом Протасевичем. На відео Протасевич каже, що в нього немає проблем зі здоров'ям, з ним поводяться коректно. Зараз він дає свідчення і співпрацює зі слідством.

3 червня в Білорусі державний телеканал ОНТ поширив фрагменти "інтерв’ю" з Романом Протасевичем. На відео Протасевич нібито повністю визнає свою провину. Рідні та соратники білоруса переконані, що запис зробили після катувань та тиску.

25 червня стало відомо, що Протасевича та Сапегу перевели під домашній арешт. Слідчий комітет Білорусі заявив, що вони уклали угоду зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!