ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справа щодо погроз журналісту з боку депутата перебуває на фінішній стадії – Тернопільська облпрокуратура

29.09.2021, 16:04
Фото – пресслужба Тернопільської обласної прокуратури
Фото – пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Досудове розслідування в справі щодо погроз редактору видання “Береж.Інфо” (Тернопільська область) Володимиру Якиміву з боку депутата обласної ради Олега Валова на фінішній стадії. 

Про це представниці ІМІ в Тернопільській області повідомив керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук під час зустрічі 29 вересня.

Попередня зустріч відбулася 28 травня, і тоді обговорювали, як триває слідство в справі щодо погроз редактору видання “Береж.Інфо” з боку депутата обласної ради

На сьогоднішній зустрічі сторони обговорили, на якому етапі справа зараз. За словами Миколайчука, поступ у досудовому розслідуванні є.

“Наразі розслідування ми ще не завершили, однак уже на фінішній стадії, – пояснив Миколайчук. – Наразі триває експертне дослідження, тож до кінця жовтня маємо отримати висновок і ухвалити правове рішення”.

Інших фактів щодо порушення прав журналістів на території області від початку поточного року більше не фіксували.

Крім цього, на контролі в прокуратури й справа щодо журналіста Ярослава Буяка, якого розшукували із серпня та знайшли мертвим у лікарні Тернополя. Попри те що обставини смерті журналіста не пов’язані з його діяльністю, прокуратура тримає цю справу на контролі, зазначив Миколайчук. Особливо зважаючи на те, що питання щодо зникнення та пошуку тіла зрушилося з місця, лише коли втрутилися колеги померлого.

Також на зустрічі порушили питання щодо “псевдожурналістів” та ігнорування інформаційних запитів окремими посадовцями. Обговорили, як журналістська спільнота може допомогти з виявленням таких “липових” представників професії.

Фото – пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Проводити такі зустрічі домовилися регулярно. А за потреби збиратися поза цим, якщо виникатимуть нові справи щодо перешкоджання журналістській діяльності.

На зустрічі з міжвідомчою робочою групою обласної прокуратури щодо розслідування злочинів проти журналістів були присутні також журналісти місцевих видань.

Liked the article?
Help us be even more cool!