ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Скрипін подав проти "Громадського" позов про захист честі й гідності

25.01.2017, 13:38

Співзасновник і колишній голова громадської організації “Громадське телебачення” Роман Скрипін подав проти ГО “Громадське ТБ” і кількох своїх колишніх колег позов до Печерського районного суду м. Києва про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Скрипіна.

Відповідачами в цій справі виступають “Громадське ТБ”, інтернет-видання “Новое время” і кілька представників “Громадського” – зокрема, Наталя Гуменюк, Богдан Кутєпов, Дмитро Гнап, Роман Вінтонів. За словами Романа Скрипіна він вимагає від них спростувати інформацію, поширену на прес-конференції на Львівському медіафорумі 27 травня 2016 року та в колонці Богдана Кутєпова “Жесть професії” у виданні “Новое время” від 19 квітня 2016 року.

“Вони дали прес-конференцію на Львівському медіафорумі, де називали мене шахраєм. А Кутєпов у статті про конкурс “Честь професії” написав, що я заслуговую на “вовчий білет” в медіасередовищі і не маю права судити роботи чесних журналістів. Я хочу в суді захистити свою гідність і ділову репутацію”, - зазначив Скрипін.

Перше судове засідання в цій справі відбулося 22 грудня 2016 року, друге призначене на 18 березня.

Також Роман Скрипін із Сергієм Грішиним подали позов до Печерського районного суду з вимогою визнати недійсним рішення щодо виключення їх з членів ГО “Громадське телебачення”.

Перше засідання у цій справі відбулося 11 жовтня 2016 року. Друге – 30 листопада 2016 року. Суд вирішив запросити трьох співробітників “Громадського” в якості свідків на наступне засідання 24 січня – голову ГО Наталю Гуменюк, головного режисера Анну Цигиму та керівника цифрової платформи “Громадського” Андрія Баштового.

Третє судове засідання відбулося 24 січня. Суд півтори години слухав пояснення позивачів і допитував свідка – голову ГО Наталю Гуменюк, після чого оголосив перерву до 26 січня.

Як повідомляв ІМІ, 19 січня Наглядова рада ГО “Громадське телебачення” заявила, що станом на 15 січня один з членів громадської організації, Роман Скрипін, не виконав вимог, які були висунуті йому Наглядовою радою і загальними зборами ГО “Громадське телебачення”. Зокрема, вимоги передати права на доменне ім’я hromadske.tv ГО “Громадське телебачення”; надати звіт про надходження та використання коштів на рахунку PayPal за період з 30.10.2013р. до поточного моменту, на який надходили благодійні внески для ГО та, власне, передати ГО зазначені кошти (виконання волі благочинців). Аналогічну вимогу поставлено щодо всіх інших рахунків, відкритих Романом Скрипіним, на які здійснювались пожертви для ГО “Громадське телебачення”; надати звіт про надходження та використання коштів за використання контенту, права на який належать ГО на YouTube з 21.10.2013 та повернути зазначені кошти.

Співзасновник та екс-голова правління ГО “Громадське телебачення” Роман Скрипін заявив, що готовий надати звіти, які вимагає Наглядова рада ГО, і переказати кошти, які збирались на його рахунок.

Журналіст Громадського Дмитро Гнап назвав суму коштів, яку від Скрипіна вимагають повернути колеги з Громадського ТБ: це близько 150 тис. євро на PayPal та $36 тис. на YouTube.

15 лютого 2016 року громадська організація “Громадське телебачення” виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Грішина.

16 березня ГО “Громадське телебачення” подала заяву до Печерського районного відділу поліції у місті Києві щодо привласнення екс-головою організації Романом Скрипіним майна, яке належить організації. Організація заявила, що будучи головою та маючи одноосібний доступ до деяких активів, Роман Скрипін привласнив майно, яке належить організації, а саме 38 324,08 доларів США та 215 203 євро.

Також організація заявила, що поліція, зареєструвавши заяву, не внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин.  Через 72 години ГО “Громадське телебачення” подало скаргу на бездіяльність поліції до Печерського суду Києва.

6 квітня 2016 року скаргу було задоволено в повному обсязі. Проте слідчий Олексій Тимков не виконав рішення суду. 14 квітня ГО “Громадське телебачення” подало заяву до Печерського відділу прокуратури міста Києва з вимогою змусити поліцію до виконання рішення суду.

За заявою ГО “Громадське телебачення” щодо звинувачення екс-голови організації Романа Скрипіна у привласненні коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту “Громадського” на YouTube відкрито провадження за ч. 1 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Фото - Телекритика

Liked the article?
Help us be even more cool!