ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сюмар оскаржить рішення суду у справі про напад на журналістів "Схем"

29.10.2018, 12:46

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформаційної політики Вікторія Сюмар підготувала апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва у справі, пов'язаній із перешкоджанням професійній діяльності журналістів програми “Схеми”. Про це вона сказала в ефірі Радіо Свобода.

“Ми подаємо апеляцію, зараз її підготували. Я буду зараз її підписувати. Ми почитали вже резолюційну частину суду, і ми не зрозуміли, в яких словах я перевищила свої службові обов’язки. Якщо правоохоронці прийшли і надали нам інформацію про стан розслідування і я закликала їх, що я сподіваюся, що розслідування буде швидким і об’єктивним, суд не вказує, якими словами я перевищила свої обов’язки, якими безпосередньо діями, тому що за порядок денний весь комітет голосує і приймає рішення, що мої дії були протиправними. Я сподіваюся, що ми виграємо апеляцію”, – сказала Сюмар.

Як повідомляв ІМІ, 27 вересня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата фракції “Опозиційний блок” Василя Німченка до Вікторії Сюмар і визнав протиправними її дії як голови комітету щодо інциденту, пов’язаного з журналістами програми “Схеми”.

7 лютого 2018 року Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики заслухав проміжні результати розслідування нападу охоронцями лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука на журналістів програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” 7 листопада 2017 року.

Під час засідання Вікторія Сюмар заявила, що хід розслідування щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів “Схем” викликає занепокоєння.

4 квітня 2018 року народний депутат Василь Німченко подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва до голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо інциденту пов’язаного з журналістами програми “Схеми”.

Позивач просив суд визнати протиправними дії голови комітету щодо втручання у діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

7 листопада 2017 року охоронці лідера організації “Український вибір” Віктора Медведчука напали на знімальну групу програми “Схеми” біля VIP-терміналу аеропорту “Київ” поблизу Жулян.

За фактом нападу прокуратура Києва почала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

1 лютого 2018 року Київська місцева прокуратура №9 скерувала до суду обвинувальний акт щодо працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми “Схеми”.

Liked the article?
Help us be even more cool!